”Det är underbart – man får så mycket energi tillbaka”

Årets hederspris. Suzanne Ericsson, ordförande Rönnby IBK

Publicerad Senast uppdaterad

Du är ordförande för Rönnby IBK, har du en egen bakgrund som innebandyspelare?

– Nej, det kan man inte säga, jag började som innebandymamma när min dotter började spela när hon var nio år och efter en ganska kort tid klev jag in i föreningen där jag varit kvar i olika roller sen dess. Så jag är nog mer av en föreningsmänniska.

Hur satsar ni på ungdomsverksamheten?

– Vi har en väldigt bred ungdomsverksamhet och startar varje år en innebandyskola. Vi vill bygga under-ifrån och jobbar hårt med att försöka behålla våra ungdomar och barn så långt upp i åldrarna som vi bara kan. Det gör vi genom att bedriva bra träningar, ha utbildade tränare, se till att ungdomarna mår bra och har roligt och även att deras föräldrar mår bra.

Vad tycker du är viktigast när det kommer till elitsatsningar bland ungdomar inom innebandyn?

– Vi försöker vara väldigt tydliga med vår elitsatsning. Det finns en bredd från poolspel upp till juniorserier och så småningom divisionsspel. Det är breddinnebandyn, där får alla vara med. Sen finns det SM-pokaler att vinna i två tävlingsserier dit vi plockar spelare från de andra lagen. Och där är vi väldigt tydliga med att vi går för att vinna.

Vad betyder innebandyn för dig?

– Jag tycker att det är underbart att träffa dessa barn och ungdomar, ledare, föräldrar och andra innebandymänniskor, i den innebandybubbla som man är i. Man får så mycket energi tillbaka som gör att man bara vill fortsätta. Det är någonting speciellt med det här, det är lite svårt att förklara men det ger en himla energi och glädje.

Vad önskar du för innebandyn i Västerås framöver?

– Jag hoppas att vi får fortsätta att utveckla innebandyn, att vi får behålla de vi har och att det finns en bra verksamhet för alla de barn och ungdomar som vill spela. Jag vill också att vi fortsätter att arbeta tillsammans med andra idrotter så att vi kan främja dubbel- och trippel-idrottande så långt upp i åldrarna som möjligt.

Hur känns det då att ha vunnit den åtråvärda titeln Årets hederspris på Ungdomsidrottsgalan?

– Det är jättehedrande och otroligt kul att bli uppmärksammad för det jag, kanske lite i det tysta, gör. Att någon ser vad jag bidrar med.

Powered by Labrador CMS