”Jag älskar att arbeta med barn och ungdomar”

Årets guldstjärna. Magnus Bodén, Every padel

Publicerad Senast uppdaterad

Hur är läget inom padeln i Västerås?

– Vi är i startgroparna med att bygga upp strukturen här i Västerås. Padel är ju som ett barn, en ung sport som man kan jämföra med innebandy som också är en hyfsat ung sport, men oerhört på väg. Nu har jag en 40–50 barn som spelar och vi vill bli ännu fler, gärna 100 barn.

På vilket sätt engagerar du dig i padeln?

– Jag har själv bara spelat på hobbynivå en sex–sju år. Jag är ju administratör över- allt och ser till att det fungerar. Men jag älskar att arbeta med barn och ungdomar och det är där en annan är som bäst.

Hur ser du på barn och idrott?

– Jag är lite mer åt att alla ska få hänga med och sen har jag alltid, jämt, jämt, tänkt att pelaren är att se och höra alla. Sen ska alla få träna efter sin nivå. Är det någon som vill bli bäst så ska den också få köra efter det. Men det här är för alla!

Du har varit med och startat padelgymnasiet på Widénska, på vilket sätt är det viktigt för sporten i Västerås?

– Det har en oerhört stor betydelse för att då kan man faktiskt få satsa på padeln. Jag tror att inom, säg tio år, så har det här börjat bära frukt. Och då hoppas jag att barn redan då de är runt åtta–nio år tänker att de ska satsa på padeln och söka in till gymnasiet.

– Vi är rätt hårda på vilka som ska få börja, det beror både på hur bra de är på padel men prio ett är vad de har för bild uppe i huvudet. Vart de vill ta sig med padeln.

Hur känns det då att ha vunnit den åtråvärda titeln Årets guldstjärna på Ungdomsidrottsgalan?

– Det är en ära och det var oerhört fina ord i nomineringen, så nu kommer jag att hitta lite extra energi och arbeta ännu hårdare.

– Jag vill också tillägga att jag tycker att det är jättebra att Västerås Tidning och RF Sisu anordnar den här galan för att uppmärksamma både ungdomar och de som jobbar ideellt.

Powered by Labrador CMS