Skolans rektor Antoinette Ahlberg invigde den nya skoldelen ackompanjerad av en trumpetfanfar.

Nya skoldelen invigd med pompa och ståt

Emausskolan ska öka sitt elevantal från 350 elever till 750 och genomgår därför ett omfattande renoveringsprojekt. På onsdagen invigdes den helt nybyggda skoldelen och projektet går in i den tredje och sista etappen.

Publicerad Senast uppdaterad

Hjärtformade ballonger, invigningstal, bandklippning och trumpetfanfar, Emausskolan slog på stora trumman när det var dags att inviga den nya skoldelen som började byggas i augusti 2022. För att möta det ökade elevantalet i Västerås började det stora arbetet med att bygga om och till Emausskolan.

Ljusa fina lokaler

I november förra året invigdes den helt nybyggda idrottshallen och nu var det dags för den nybyggda skoldelen.

– När vi invigde idrottshallen sa jag att den här byggnaden är över 60 år gammal, det betyder att den här nya byggnaden kommer att stå här i minst lika många år, och att ni var dom första eleverna som fick gå här, sa rektorn Antoinette Ahlberg under invigningen.

Det möttes med en rungande applåd från elever, skolpersonal och vårdnadshavare.

– Nu ska vi snart gå in i dessa ljusa och fina klassrum.

Skolverksamheten har pågått under hela tiden den nya skoldelen och idrottshallen tagit form.

– Vi har flyttat staket, ändrat klassrum ibland och ibland har ni fått ha hörselkåpor på er. Vi har gått in genom olika ingångar och anpassat oss dag efter dag. Det finns många personer att tacka, och det största tacket jag vill ge, det är till er elever. Ni har aldrig gnällt eller klagat.

Nu går arbetet in i det sista skedet, och det är att man ska bygga om den befintliga skoldelen. Arbetet påbörjas under våren 2024 och beräknas vara klart till höstterminstarten 2025.

Powered by Labrador CMS