Leo Ekblom och Michael Campese från VSK Bandy.

”Tacksam för de ideella ledarna”

Årets Ungdomsförening. VSK Bandy

Publicerad Senast uppdaterad

VSK Bandy tog hem priset som Årets ungdomsförening och Michael Campese som är klubbchef är glad att man belyser även ungdomsverksamheten.

– Det känns jätteviktigt när man är en så klassisk elitidrottsklubb som vi faktiskt är med 40 officiella titlar att få lyfta ungdomsleden och i det här fallet även flickverksamheten lite extra.

I vinstmotiveringen nämner juryn klubbens utveckling på flicksidan.

”Under senaste åren har klubben även vuxit starkt på flicksidan. Med det framgångsrika damlaget som idoler har grönvitt fått ordentlig fart på flicklagen och utvecklar nu egna talanger som både tar plats i landslag och fyller på den redan välfyllda pokalsamlingen som finns på klubbens kansli.

Ett av framgångsrecepten är de täta band som byggts upp mellan stjärnorna i damlaget och flickorna i ungdomslagen där idolerna från seniorlaget engagerar sig i ungdomsverksamheten – vilket får ungdomsspelarna att ivrigt heja fram damlaget till nya framgångar.”

– Det känns jätteroligt och jag är tacksam för ledarna som jobbar ideellt och stöttar barn och ungdomar hela dagarna, säger Michael Campese.

Powered by Labrador CMS