Eveline Törnros och Fanny Eklund.

”Vi peppar alltid varandra”

Årets lag. Team Afrodite, Sala Voltige

Publicerad

Årets lag, Team Afrodite, Sala Voltige, ledare Fanny Eklund

Vad är voltige?

– Voltige är en gren inom ridsporten där en eller flera voltigörer utför gymnastiska övningar på en galopperande häst till egenvald musik. Man kan tävla individuellt eller i lag på olika nivåer.

Hur många deltagare är det i Team Afrodite och hur gamla är dom?

– Team Afrodite har sju medlemmar där yngsta deltagaren är åtta- och den äldsta är sjutton år. När man tävlar gör man det med sex stycken deltagare, men vi är alltid sju i laget för att vi alltid vill ha en reserv om det skulle vara så att någon är borta eller blir skadad. Och så har vi förstås vår häst Gladiator VHS.

Hur länge har ni tränat och tävlat ihop i Team Afrodite?

– Team Afrodite har tränat ihop i cirka tre säsonger. I och med denna säsong har det blivit lite förändringar i truppen, som nu har tre nya medlemmar.

Vad är det som gör er så bra?

– Att vi har en fin och stabil häst och även att tjejerna är väldigt målmedvetna och verkligen vill mycket. Vi har även en jättebra gemenskap i laget och vi tillsammans har alltid roligt och peppar varandra i med- och motgång.

Vad är det bästa med Team Afrodite?

– Det roligaste är vår sammanhållning i laget, mina Afroditetjejer är verkligen mina bästa vänner och jag får så mycket energi av dem. Att se tjejerna klara saker de själva inte trodde de skulle klara och se dem stötta varandra är verkligen ett av guldkornen i sporten.

Era största meriter är SM-guld, SM-silver och NM-silver, hur ser målen ut nu?

– Vi hoppas att komma till start i NM i sommar där vi siktar på en pallplats. Vidare hoppas vi på att komma ut ännu mer och tävla på internationella tävlingar i Europa och förhoppningsvis kunna vara med och fajtas om en landslagsplats.

Hur känns det då att ha vunnit den åtråvärda titeln Årets lag på Ungdomsidrottsgalan?

– Det känns verkligen så roligt. Det blir en riktig pepp och det är alltid roligt att bli uppmärksammad. Tjejerna blev jätteglada och hela föreningen höjs av såna här fina utmärkelser. Nu ska vi fortsätta träna för att bli ännu bättre och framför allt fortsätta ha roligt ihop.

Powered by Labrador CMS