”Vill vinna medalj i VM”

Årets unga Tjej. Moa Landström, slalom

Publicerad Senast uppdaterad

Hur och varför började du med slalom?

– Jag började åka skidor när jag var två år tack vare mina föräldrar som gillar att åka skidor, men de har inte tävlat i alpint. När jag sedan blev sex år så började jag i Västerås slalomklubb och tyckte det var väldigt roligt från första början så därmed fastnade jag inom alpint.

Hur mycket tid lägger du ner på sporten varje vecka?

– Det är svårt att säga exakt hur mycket tid jag lägger varje vecka och det beror på om det är under skidsäsongen eller under sommaren. På sommaren tränar jag fysträning nästan varje dag så då blir det nog upp emot 15 timmar fysträning i veckan. På vintern blir det mer skidåkning och lite fysträning när det finns tid så en vecka när jag är iväg på läger så lägger jag ungefär 2–5 timmar på skidåkning och kanske 1 timme på fysträning om dagen så totalt ungefär 30 timmar på en vecka.

Vad har du för mål?

– Mina mål är att få representera Sverige i de största mästerskapen framförallt VM och OS och även kunna ta medalj på mästerskap.

Hur känns det att ha vunnit den åtråvärda titeln Årets ungdom tjej på Ungdomsidrottsgalan?

– Det känns väldigt roligt, det är en stor ära och väldigt roligt att bli uppmärksammad för sina prestationer och det arbetet jag lägger ner på idrotten. Roligt även att fler får se det man gör och fler kan bli intresserade och förhoppningsvis vill följa min resa mot världstoppen.

Powered by Labrador CMS