Kreativ duo. Jonas "Lazy Joe" Henriksson och Lasse Åberg har skapat en hållbar utställning mitt i centrala Västerås.

Lasse Åberg och Lazy Joe ställer ut skräpkonst i city 

Förra veckan invigdes den nya utställningen Zkrota Zkräpet på plan två i Kvarteret Igor och de två konstnärerna Lasse Åberg och Jonas ”Lazy Joe” var på plats.

Publicerad

Utställningen är ett samarbete mellan VafabMiljö, Västmanlands Teater, Kvarteret Igor och såklart Jonas Henriksson och Lasse Åberg som har återbrukat material för att skapa ny konst.

– Allt är återbrukat och ingenting är nyinköpt, säger Jonas ”Lazy Joe” Henriksson.

I utställningen syns tydliga influenser från Lasse Åberg och Electric Banana Band.

Utställningen invigdes med en lite annorlunda bandklippning, nämligen en slips.

– Jonas här är en energisk ung man som kom med en idé om att vi skulle göra en grej om återvinning. Vi funderade på vad det skulle heta och kom på namnet Zkräpdezign. Och skräp stavas med z i min bransch, Trazan och Zebran och allt sånt där, berättade Lasse Åberg under invigningen.

Han fortsatte:

– Det hela mynnade ut i det här projektet som då består av saker som är ihopplockade. Jag har samlat på mig grejer, till exempel en ukulele som är gjord av en olivoljeburk och en halv ukulele.

I sitt invigningstal hyllade Jonas Henriksson sin parhäst Lasse Åberg.

– Vissa saker han skapar är så roliga att man nästan skrattar ihjäl sig. Jag har sån tur att ha en så fin vän som Lasse, han är otroligt kreativ. Och det är så kul att vi har fått göra det här projektet tillsammans.

Utställningen kommer att pågå till sista juli, därefter plockas den ner eller flyttas till en annan plats.

– Det här är tänkt att rikta sig till barn från fyra år upp till 100 år. Det är naturligtvis lite rörigt men det ska det vara när det handlar om Zkräpdezign, säger Lasse Åberg.

Powered by Labrador CMS