MBU-ambassadörerna Abdigani Mohammed, Tommy Mattson och Chanell Andersson Sigge.

Nyfikna ungdomar fick veta mer om Mimer

Genom utbildningen Människan bakom uniformen (MBU) får ungdomar möta personer som arbetar inom uniformsyrken.

Människan bakom uniformen (MBU) är en kostnadsfri utbildning där ungdomar mellan 15 och 21 år får möjlighet att lära känna personer som arbetar inom uniformsyrken. De får bland annat träffa polis, räddningstjänst, ambulanssjukvård, men även andra ”uniformer” som exempelvis Mimer och Svelandstrafiken.

En kväll i april besökte ungdomarna Mimer för att lära sig mer om hur en dag på ett bostadsbolag kan se ut. De fick inblick i hela kedjan från att ett nytt hus byggs till hur Mimer hyr ut och sedan tar hand om husen och sina bostadsområden, skriver Mimer i ett pressmeddelande.

– Människan bakom uniformen är en fin möjlighet både för oss och ungdomarna att få träffas och lära känna varandra. De får en inblick och större förståelse i vår arbetsdag och yrkesroll, samtidigt som vi får ta del av deras tankar och framtidsplaner. MBU skapar många fina möten och relationer för framtiden, säger Annika Persson stadsdelsutvecklare Mimer.

Ungdomarna fick även kunskap om hur Mimer samverkar med polis och andra myndigheter för att öka trygghet och trivsel i bostadsområdena, hur det går till när man hyr ut en lägenhet och vad som kan hända om man inte betalar hyran.

– När de fick ta del av allt som vi arbetar med på Mimer och dessutom fick höra att det finns över 80 olika yrkesroller representerade här blev alla jätteförvånade. De trodde att man bara satt på ett kontor på Mimer, avslutar Annika Persson.

Powered by Labrador CMS