Västerås simtalang Hannah Brunzell slog till redan på JSM/SM-tävlingarnas första förmidagspass. Guld på 200 m medley och silver på 100 bröst. Dessutom blev det två medaljer till för VSS. Foto: VSS×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Medaljregn över VSS direkt på SM – nya chanser redan ikväll

Västerås Simsällskap fick en flygande start på SM/JSM-tävlingarna i Rosenlundsbadet i Jönköping på onsdagsförmiddagen. Fyra medaljer, varav ett guld till Hannah Brunzell.

Publicerad
Edith Jernstedt tog brons på 200 medley och simmar seniorfinalpasset ikväll tillsammans med klubbkompisen Hannah Brunzell Foto: VSS

Förhoppningarna är stora och goda på den 14 deltagare starka VSS-truppen som nu är på plats nere i Jönköping för att delta på kortbane-SM för juniorer och seniorer.

Huvudtränaren Leo Sandberg säger att förutsättningar till och med finns för att bräcka de 17 medaljer som klubben tog 2014, det bästa resultat under Sandbergs snart 20 är i klubben.

Och det började sannerligen på bästa sätt.

Redan under mästerskapets första förmiddagspass – där juniorfinalerna avgörs samtidigt som seniorerna simmar sina försökspass – slog VSS till med hela fyra medaljer.

16-åriga Hannah Brunzell simmade i överlägsen stil hem 200 meter medley på nya personliga rekordet 2.15,08, över en sekund före jämnåriga silvertjejen Emma Sundstrand, Södertälje. Tiden var bäst totalt även om man räknar in seniorernas försökstider. Semifinal och final simmas ikväll.

Hannah Brunzell fick sällskap av en annan VSS-are på 200 medley-pallen. Ett år yngre Edith Jernstedt knep bronset på 2.17,57 och även hon simmar finalpasset med seniorerna ikväll.

Men Brunzell – som endast har SM som ett delmål inför senior-EM i december – var inte var inte färdig med det. På 100 m bröst blev det dessutom ett silver på nya personliga rekordtiden 1.07,58. Här blev storfavoriten och tre år äldre Sophie Hansson, Helsingborg, för svår, och vann med ganska precis en sekund. Brunzells tid tredje bäst totalt inför kvällen.

Den fjärde VSS-medaljen togs av klubbens tillskott Alexander Frost (från Norrköping) som tog hem bronspengen på 50 m fjäril med tiden 24,11, 22 hundradelar från guldet i ett tätt race. Tiden var femte bäst seniorerna inräknade så Frost har också ett kvällspass att se fram emot.

Övrigt att nämna från förmiddagspasset ur VSS-synvinkel är Lukas Steiners fina femteplats på 400 m fritt, vilket även räckte till att kvala in till kvällens seniorfinalpass som inleds vid 17.30.

Med nya möjligheter till Västeråsmedaljer.

Powered by Labrador CMS