Dansläraren. Issa El-Zein är danslärare för bland annat Casa Del Fuegos Bachatakurser.
Dansläraren. Issa El-Zein är danslärare för bland annat Casa Del Fuegos Bachatakurser.

Sociala dansare söker killar

Det är mest kvinnor som varje vecka dansar utanför Växhuset och de ser gärna att fler män vill vara med

Publicerad Senast uppdaterad

Social dans

Måndagar klockan 18.30–21.00 hålls danskvällar utanför Växhuset på Viktor Larssons plats 1. Vid regn hålls eventet i Casa Del Fuegos lokaler på Sintervägen 6 i Kopparlunden.

Den 1 september klockan 14.00–18.00 håller Casa Del Fuego öppet hus då man kan komma och prova på fyra olika danser, helt gratis. Och den 9 september börjar kurserna.

För mer information gå in på
Facebook: Casa Del Fuego.
Instagram: casadelfuego

När lugnet lagt sig i Västerås city på måndagar samlas ett gäng glada människor utanför Växhuset för att dansa till medryckande latinamerikansk musik.

Arrangörerna Casa Del Fuego med instruktörerna Issa och Sofia El-Zein bjöd den här gången på en workshop i Bachata, en social dansstil som dansas över hela världen.

Issa El-Zein, danslärare i Bachata, berättade att de ordnar måndagsdanserna gratis för att göra reklam för dansen och Casa Del Fuego.

– När man kommer till danserna så behöver man inte ha med sig någon partner. Man kan ta med sig en vän eller någon från familjen, men det går lika bra att komma själv.

Har man aldrig dansat Bachata eller Salsa så är det en bra idé att gå en nybörjarkurs, men på den sociala dansen på måndagar behöver man bara komma och ha roligt.

– De som har roligt lär sig snabbast och man ska absolut inte vara rädd för att göra fel, skrattar han.

Issa berättar att de brukar vara runt trettio personer utanför Växhuset på måndagar Nästa tillfälle i sommar är nästa måndag och sen de första två veckorna i augusti.

– Men idag kommer det nog lite färre eftersom det är semestertider.

En eldig gemenskap

Casa Del Fuego betyder eldens hus och är ett ställe där mat, dans, avkoppling och gemenskap är ledord.

Hett. Vart efter den varma sommarkvällen gick anslöt fler dansare till workshopen utanför Växhuset.
Hett. Vart efter den varma sommarkvällen gick anslöt fler dansare till workshopen utanför Växhuset.

Restaurangen serverar mat från det libanesiska-, latinamerikanska-, mexikanska- och Italienska köket och på kvällarna är det danskurser i till exempel Bachata, Salsa, och Merenge. Det hålls också många olika event i lokalerna.

– På helgerna har vi nästan alltid olika event. I helgen har vi till exempel ett abonnerat bröllop som startar med en danskurs. Det kommer även olika liveband till oss och uppträder och andra happenings.

Lokalerna är stora, nästan 150 kvadrat.

– Hos oss, med till exempel våra väggmålningar, känner man sig som om man kommer till Havanna. Vi har även en bar där vi erbjuder karibiska drinkar, säger han.

De flesta som kommer och dansar på måndagar utanför Växhuset är tjejer.

Gratis är gott. Att delta i måndagarnas danskvällar är gratis, alla är välkomna.
Gratis är gott. Att delta i måndagarnas danskvällar är gratis, alla är välkomna.
Tar första stegen. Issa El-Zein går igenom de grundläggande stegen under workshopen i Bachata.
Tar första stegen. Issa El-Zein går igenom de grundläggande stegen under workshopen i Bachata.

– Så jag tycker att flera killar skulle komma hit och upptäcka något nytt. Det blir som en hobby där man träffar otroligt mycket människor. Jag tror att det är ett av de snabbaste sätten i världen att träffa nya människor. Alla är glada och är där för att mötas och dansa med varandra. Vi på Casa Del Fuego är som en stor familj, avslutar Issa.

Powered by Labrador CMS