Visionsbild över hur den nya byggnaden vid Elbakajen med bland annat restaurang The Fishery är tänkt att se ut när den öppnar under våren 2025.

Klart: Kändiskockens restaurang tar plats på Elbakajen nästa vår

Nu kan Västerås Tidning berätta att det är klart vilken restaurang som kommer att ta plats i den nybyggda lokalen vid Elbakajen i vår. Det blir kändiskocken Malin Söderström och Carl Ullsten som flyttar in med deras koncept The Fishery. Rederi Mälardalen kommer att driva restaurangen. 

Publicerad Senast uppdaterad

Snabbmat från havet lagat på riktigt – lika bra att äta på plats som att ta med. Så beskriver ägarna bakom The Fishery själva sitt koncept i en hälsning till västeråsarna via Rederi Mälarstaden:

”Vi etablerar på Färjkajen i Västerås under våren 2025. Vi är glada att öppna i ett maritimt läge med en naturlig anknytning till havet vilket är en självklar plats för The Fishery. Vi serverar många gäster i rask takt från vårt effektiva öppna kök med snabbmat från havet lagat på riktigt. Lika bra att äta på plats som att ta med”, säger Malin Söderström och Carl Ullsten i ett uttalande.

Malin Söderström.

Malin Söderström är känd som tv-kock och kokboksförfattare samt som den första kvinnan som blev medlem i Svenska Kocklandslaget.

The Fishery har flera restauranger i Stockholmsområdet och planerar att expandera både i andra svenska städer som i Europa. Läs mer om menyn här.

Västerås Tidning får tag på Niclas Eriksson, vd på Rederi Mälarstaden som hyr byggnaden av ägaren Västerås stad och kommer att driva den nya fiskrestaurangen, strax efter att beskedet kom på tisdagen.

Hur känns det här?

– Det känns roligt att det äntligen blir av med en ny byggnad nu. Det har pratats om att renovera den här kåken sedan jag började på rederiet för 22 år sedan. 

Driva restaurang, det blir något nytt för er?

– Det blir det. Men man ska alltid utmana sig själv! Det blir mycket att rådda med, men det känns kul 

Har målet varit att få till en restaurang just med inriktning på fisk? 

– Vi ville ha något som passar in i miljön och att det heller inte skulle likna de restauranger som finns runt omkring för mycket. The Fishery kompletterar området tycker vi, framför allt med den prisbild vi kommer att ha. 

Tanken är att restaurangen ska ha öppet året runt.

Det var i slutet av maj i år som fastighetsnämnden klubbade igenom beslutet att uttjänade Hamnmagasinet från 1914 ska ersättas med en ny byggnad. 

Stålstommar och takstolar från den anrika byggnaden ska återbrukas och bli del av den nya, skrev Västerås stad i samband med att beslutet togs. Lokalen ska innehålla restaurang samt turistinformation och biljettförsäljning. 

Den nya byggnaden beräknas stå klar någon gång under våren 2025.

Nu har arbetet med det uttjänade Hamnmagasinet inletts.
Powered by Labrador CMS