Nya restaurangen Metro öppnar i korsningen Vasagatan/Smedjegatan, mitt emot ägarnas andra restaurang Mon Ami Marcel P.

Marcel P-ägarnas nya satsning  – restaurang med inspiration från Paris tunnelbana

Våren 2025 görs en ny restaurangsatsning i Västerås city. Då öppnar Restaurang Metro i Eggeborns och Vargbo blommors gamla lokaler.

Publicerad Senast uppdaterad
Sebastian Eriksson och Daniel Johansson.

Restaurangen är det senaste projektet av ägarduon Daniel Johansson och Sebastian Eriksson. Tillsammans med fastighetsägaren VS-Hus och Susanne Varnäs-Jansson skapar det ett eget litet restaurangkvarter med deras systerkrog Mon Ami Marcel P. i korsningen Vasagatan/Smedjegatan.

Under vintern kommer Metrohuset, som för övrigt är Västerås första köpcentrum, att genomgå en förvandling från butikslokaler till en restaurangdestination, samtidigt som de klassiska byggnadsdragen bevaras. 

Huset kommer att få nytt liv som hem för Restaurang Metro, där den historiska arkitekturen möter ett modernt mat- och nöjeskoncept. Förändringen kommer att ske med respekt för byggnadens unika karaktär när lokalerna anpassas för att rymma den nya restaurangen.

Restaurangen kommer att vara inspirerad av tunnelbanans värld och ska erbjuda en kulinarisk resa genom olika smaker och kulturer. 

– Här serveras enklare och prisvärd mat som passar alla, och tanken är att resan startar på Metro som tar dig vidare ut i världen från sin perrong med inspiration som speglar en internationell anda, säger ägarna i ett pressmeddelande.

Inredningen kommer att präglas av färgerna från Paris Metros tunnelbanelinjer, vilket skapar en livfull och unik atmosfär. 

Utöver maten kommer det även att finnas en cocktailbar som håller öppet till tidig natt.

Restaurang Metro planerar att nyanställa cirka 12 till 15 nya medarbetare inför öppningen våren 2025.

Powered by Labrador CMS