Ett stort område av Rudbecksparken är avspärrat under torsdagsmorgonen.

Morgonrapporten: Rudbecksparken avspärrad – försök till våldtäkt utreds

★ TORSDAG 5 SEPTEMBER • Vädret: Fortsatt varmt • Brott: Berusad man på Viksäng • Guiden: Konstpromenad

Publicerad Senast uppdaterad

Godmorgon Västerås!

Det har hänt: Polisen har spärrat av ett stort område av Rudbecksparken. Även delar av Engelbrektsgatan är avspärrat. Polisen utreder försök till våldtäkt, meddelar man på sin hemsida nu vid 7.45 på torsdagsmorgonen. Samtal inkom efter klockan 23 på onsdagskvällen från allmänheten och polisen ryckte ut till Rudbecksparken. Ett område spärrades av i väntan på teknisk undersökning och en förundersökning gällande försök till våldtäkt inleddes. Det finns ingen gripen i ärendet, skriver polisen. 

Under onsdagens förkväll vid 17.30 kallades polis till Viksäng. Enligt inringare ska mannen ”leva rövare” och slagit sönder en port till ett flerfamiljshus. Han upplevdes vara påverkad av någonting. När polisen kom till platsen hittade de mannen som på grund av hög berusningsgrad omhändertogs enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, skriver polisen i sin rapport på hemsidan.

Så blir vädret enligt SMHI: Efter inledande dis och dimma väntar en rakt igenom solig och mycket varm torsdag med temperaturer uppemot 28 grader. I nuläget ser högtrycket ut att ligga kvar under helgen. 

Det händer idag i Västerås

Konstpromenad

Plats: Utanför konstmuseets entré

Tid: 10.00–11.30 

Vad: En perfekt kombination av promenad och guidad visning av den offentliga konsten i staden. Vi promenerar tillsammans och stannar till vid några av de många fina konstverk i centrala Västerås. Aktiviteten är ett samarbete mellan Friskis & Svettis och Västerås konstmuseum och är kostnadsfri.

Powered by Labrador CMS