Polisiärt. Arkivbild.
Polisiärt. Arkivbild.

Trafikkontroller ledde till gripanden för andra brott

Vapen och narkotika hittades under trafikvecka

Publicerad Senast uppdaterad

Under vecka 41 genomförde polisen en nationell trafikvecka med fokus brott på väg. Flera kriminella fastnade i polisens kontroller i region Mitt, där Västmanland ingår.

Polisen arbetar med trafikkontroller, inte endast för att öka trafiksäkerheten utan också för att upptäcka andra typer av brott. Många kriminella använder vägnätet för att ta sig till och från en brottsplats och transporterar vapen, ammunition, narkotika eller stöldgods i sina bilar.

– Trafikkontroller längs vägarna är ett utmärkt sätt både för att förhindra och för att upptäcka brott. Under veckor som dessa samlar vi resurser och lägger lite extra fokus på trafiken, men egentligen är det här ett arbetssätt som är en del i vardagen för poliser i yttre tjänst, berättar Conny Salestedt, samordnare för trafiken i polisregion Mitt.

Drogade förare

Sammanlagt kontrollerades 3 390 fordon. Under arbetet i trafiken greps tolv personer för olika brott, sex stölder upptäcktes, två personer omhändertogs enligt utlänningslagen och polisen hittade också tre efterlysta personer. Utöver det upptäckte polisen 110 narkotikabrott, 72 bilförare är misstänkta för drograttfylleri och 19 förare för alkoholrattfylleri. Patrullerna hittade även tre vapen som skulle kunnat komma till användning i brottsligt syfte. Utöver dessa resultat så fick polisen in bra information i samband med kontrollerna. Information som kan vara en viktig pusselbit för andra ärenden.

Powered by Labrador CMS