Höll tal. Andreas Beijer samlade personalen under festen och hälsade gästerna välkomna.

Sammanslagningen fullbordad
– nu går bolagen under ett namn

Uppåt 150 gäster var på plats när Acecom och DGIT bjöd in till fest i lokalerna på Lysgränd 3 i Västerås den sista fredagen i augusti. Med mingel, mat och dryck tillkännagav ägarna av bolagen att det sista steget för sammanslagningen av bolagen nu har tagits – och att de nu går över till att arbeta under det gemensamma namnet Acecom Group.

Publicerad

– Vi är oerhört glada att så många vill vara med och fira det här med oss, sade Andreas Wävendahl Beijer när han hälsade gästerna välkomna.

DGIT har sedan starten 2008 varit specialister på dokumenthantering med bland annat printlösningar och digitala skärmar.

Acecom har i sin tur funnits sedan 1999 och har sedan dess arbetat med att hjälpa lokala företag med heltäckande IT-lösningar.

Tillväxt inom IT

Under flera år samarbetade bolagen, utan att konkurrera då de hade olika affärsområden. Istället såg de till att komplettera varandra i arbetet med att erbjuda heltäckande lösningar till kunderna.

– Efter några år bestämde vi oss för att fördjupa samarbetet. Under hösten 2022 inledde vi därför samtal om att gå ihop och den sista mars 2023 gick vi samman och bildade en koncern, berättar Andreas.

Mingel. I samband med festen visade Acecom Group upp de nyrenoverade lokalerna som har anpassats för att rymma hela organisationen..

Sedan april sitter företagen i samma lokaler på Lysgränd 3 i Västerås. Och nu togs alltså det sista steget i ”giftermålet” i och med att de enats om att arbeta under gemensam flagg.

– En av anledningarna till att vi valde att arbeta vidare under namnet Acecom är att det är i affärsområdet IT som vi ser den största tillväxten. Vi tror att print kommer att ligga kvar på samma nivå som idag, men IT-sidan kommer att växa, säger Andreas.

Två av ägarna. Andreas Beijer från tidigare DGIT och Johan Lindholm som kom från Acecom. Tillsammans driver de nu Acecom Group.

Samtidigt var det inte helt självklart att det var Acecom som skulle bli det gemensamma varumärket. Innan beslutet togs diskuterades ett antal namn, och personalen fick vara med och föreslå namn.

– Men när vi till slut var nere på en sju-åtta namn och lät alla rösta, då visade det sig att alla röstade på att namnet skulle bli Acecom Group, säger Johan Lindholm.

Ödmjukt tacksam

När Västerås Tidning Business träffar Andreas Wävendahl Beijer och Johan Lindholm på måndagen efter festen är de märkbart nöjda över fredagens festligheter.

– Det var en ren fröjd att gå runt i lokalen och höra samtalen som pågick. Inte bara när kunderna pratade med våra medarbetare utan även samtalen mellan kunderna, säger Andreas och fortsätter:

– Dessutom är jag otroligt ödmjuk och tacksam över att så många valde att spendera sin fredagkväll här med oss. Att de lägger så mycket tid att hänga med oss är fantastiskt.

Powered by Labrador CMS