Kändisbesök. Laila Bagge är en av profilerna som kommer till Smakfullt-mässan i Västerås.

Laila Bagge ser fram emot nya möten med likasinnade

I samband med årets upplaga av Smakfullt får den smakrika mässan och Västerås celebert besök av Laila Bagge.

Publicerad

För strax över 10 år sedan lanserades hennes första vin Ruby Zin och i slutet av 2024 lanserades ännu ett Ruby-vin signerat Laila Bagge: Ruby Pinot Noir.

Det nya vinet kommer från Italien, närmare bestämt Lombardiet i den norra delen av Italien.

– Det är inte så vanligt med Pinot Noir från Italien men vi hittade en vingård som tog fram det här vinet och det är otroligt bra, säger Laila.

Hon fortsätter:

– Vinet har tagits fram i ett nära samarbete med kemisten Pietro Dilerni hos vinproducenten Terre D’Oltrepò för att få rätt smak och rätt balans. Jag skulle beskriva det med orden mörka bär, fruktigt och mogna körsbär. Och precis som med Ruby Zin är det en låg histaminhalt, det är viktigt för mig.

Ruby Zin är ett lent och fruktigt rödvin som uppskattas av många på grund av sina mjuka tanniner och låga histaminhalt.

Om du skulle laga någon maträtt hemma och bjuda på till dina viner. Vad skulle du laga då?

– Båda vinerna passar jättebra med pasta, gärna en spaghetti bolgonese.

Du är klar för Smakfullt, vad kommer din roll att vara under mässan?

– Jag kommer att berätta om mina viner och hur jag har tagit fram dom.

Den 2 maj finns möjligheten att dela en tvårätters middag med Laila Bagge på Hotel Plaza. I priset ingår även två glas vin, självklart Ruby Pinot Noir och Ruby Zin, samt entré till Smakfullt.

Har du varit i Västerås förut?

– Västerås har jag besökt många gånger, bland annat med Rix FM festival och det har alltid varit roligt.

Till sist, hur känns det att besöka Smakfullt och Västerås?

– Det känns fantastiskt roligt, alltid kul att träffa kunder som har samma intressen och prata med dom. Och det ska bli jättekul att få vara en del av Smakfullt.

Powered by Labrador CMS