ANNONS

De ska hjälpa västeråsarna till en bättre privatekonomi

Ekonomisiten Finansvalp har växt över 3 500 % senaste året. Ändå är siten fortfarande anonym för de flesta västeråsarna. Anledningen är att all besökare kommer från Googles sökresultat.

Publicerad

Annons från Finansvalp.se

Strategin för siten är att på bästa möjliga sätt försöka hjälpa västeråsare, och övriga svenskar att fatta mer välinformerade ekonomiska beslut. På mindre än ett år har tjänsten växt till drygt 45 000 månatliga besökare.

Med en redaktion som består av sju personer har de riktat in sig på en bred målgrupp som inkluderar både privatpersoner och företagare som söker rådgivning inom områden som sparande, investeringar, bolån, privatlån och företagslån.

En av de populäraste artiklarna handlar om lånen med de lägsta räntorna. Men även artiklar inom sparande och bolån har tusentals besökare varje vecka.

Anledningen till sin framgång

– Vi konkurrerar med många etablerade aktörer; jämförelsesajter, långivare och andra nischade ekonomisajter. Men vår strategi grundar sig på att erbjuda unikt och värdefullt innehåll som bevakar branschen oberoende vilket jag tror är unikt, säger Olle Pettersson, redaktör och grundare av Finansvalp.se.

Affärsmodellen bygger på samarbeten med banker och långivare, där de tjänar pengar genom att hänvisa trafik och potentiella kunder till sina partners. De har redan etablerat samarbeten med över 80 långivare och jämförelsesajter. För varje ny kund de genererar till sina samarbetspartners får bolaget en provision.

Bolaget bakom siten driver fler siter

Haveton ägs och drivs av mediehuset Haveton AB. Utöver Sverige har bolaget lanserat finanzasjustas.comför den spansktalande marknaden och finansplassen.no för den norska marknaden.

Powered by Labrador CMS