ANNONS

Flyttstädning: En nödvändighet för en smidig flytt

Att flytta kan vara en stressig tid för många människor och det innebär en rad olika uppgifter och detaljer att hantera. Det ska packas, organiseras och planeras god tid i förväg. En sak som en del människor inte tänker på är att boka flyttstädning hos en professionell firma.

DET HÄR ÄR EN ANNONS FRÅN FLYTTSTÄDNING STOCKHOLM

Att lämna sitt tidigare hem i gott skick är viktigt för att inte få problem när nästa ägare tar över. Genom att anlita Flyttstädning Stockholm så kan du vara lugn med att ditt gamla hem kommer att vara i perfekt skick när du lämnar det. 

En extra grundlig städning av din bostad 

Flyttstädning är en extra grundlig städning och rengöring av en bostad eller lokal när någon ska flytta ut. Det är en mer omfattande städning som ska göra det skinande rent för nästa boende. Flyttstädning är viktigt av flera anledningar, många hyresavtal och bostadskontrakt kräver att du lämnar bostaden i ett perfekt städat och rent skick. Det är därför viktigt att uppfylla detta innan du lämnar din bostad. Lämnar du inte din bostad i rent skick eller har missat att städa vissa delar så kommer du behöva göra en ytterligare städning för att kompensera. Detta kommer att ta mycket tid och stress av dig. Genom att anlita professionella städtjänster för flyttstädning så får du en perfekt städad bostad som blir rätt städad från början. Dessa städtjänster har också resurser och kunskap för att utföra en djuprengöring av alla områden i bostaden, även svåråtkomliga och gömda platser som du vanligtvis kan ha svårt att städa.

Så kan flyttstädning underlätta din flytt

Att boka flyttstädning med ett professionellt företag kommer att underlätta när du ska byta bostad. Genom att avlasta den sista stora uppgiften att göra så kan du fokusera på andra viktiga bitar som att packa och organisera. Du behöver inte oroa dig för att behöva hantera flyttstädningen själv eller att den inte kommer bli gjord på rätt sätt. Att boka flyttstäd kommer att minska stressen över flytten så att du kan lägga ditt fokus på andra saker. Du kan vara lugn och trygg med att din gamla bostad kommer att lämnas skinande rent, vilket gör hela processen enklare och bättre för alla inblandade parter. När det kommer till flyttstädning så är det också svårt att göra det själv om du inte har erfarenhet och professionell kunskap och redskap. Det är svårt att kunna rengöra och städa alla svåråtkomliga ytor själv, vilket kan få konsekvenser om ditt gamla hem inte är rengjort på rätt sätt. Att anlita flyttstäd är avgörande för att få en smidigare flytt. 

Vad brukar ingå i en flyttstädning?

En professionell flyttstädning kommer lämna din gamla bostad i ett perfekt skick så att den är redo att användas av nästa ägare eller hyresgäst. En flyttstädning är mer omfattande än en vanlig städning från en städfirma. De rengör hela bostaden mycket noggrant. Det som brukar ingå i en flyttstädning är:

  • Rengöring av ytor: Rengöring av alla ytor i bostaden som väggar, golv, tak, dörrar, lister och fönster.
  • Kök: Rengöring av alla vitvaror som ugn, spis, kylskåp, diskmaskin och mikro. Även rengöring av köksfläkt och köksluckor, bänkskivor och diskho.
  • Badrum: Noggrann städning av toalett, badkar, dusch, handfat, speglar och kakel. Samt avkalkning av kranar och andra ytor som kan behövas.
  • Garderober och förvaring: Dammsugning, torkning och rengöring av insidan av garderober och förvaring.
  • Fönsterputsning: Fönsterputsning av både insidan och utsidan, även fönsterkarmar.
  • Ta bort spår efter tidigare boende: Det kan vara att exempelvis ta bort spikar, märken på väggarna eller andra synliga spår.
  • Dammsugning och våttorkning: Noggrann rengöring av golven i hela bostaden. 
  • Avfall: Ta bort eventuellt skräp som tidigare boende lämnat kvar.

Hur du förbereder ditt hem för flyttstädning

När du väl har bokat flyttstädning så finns det en del förberedelser som är viktiga för att säkerställa en effektiv process och städning. Det är viktigt att du har hunnit ta bort alla dina ägodelar och flyttkartonger så att städfirman har fri tillgång till alla ytor. Du bör packa och organisera dina ägodelar på ett sätt som inte påverkar och hindrar städfirman. Att packa och sortera i god tid är bra för att underlätta dagen vid flytt. Att ha en god kommunikation med städfirman är viktigt för att rapportera om det är något specifikt som de bör tänka på när de ska städa. Samt om du har några områden som kräver extra uppmärksamhet vid städningen. Att ha en god kommunikation innan gör att flyttstädningen går smidigt och att allas behov är tillgodosedda. 

En professionell flyttstädning täcker allt som har med rengöring att göra. I en flyttstädning ingår rengöring av väggar, golv, kök och badrum. Även fönsterputsning och avlägsnande av spår efter den tidigare boende kommer att utföras. Genom att anlita en professionell städfirma kan du lägga din tid och energi på annat. Samtidigt som stressen inför din flytt kommer att minska och du kan uppleva en lugnare flytt.

Powered by Labrador CMS