ANNONS

Kreditkortsval listar de bästa kreditkorten för året

Nytt år och nya möjligheter – eller nytt år och nya kreditkort. Vi har äntligen fått ta del av en gedigen lista över de kreditkort som spås vara bäst under 2024.

DET HÄR ÄR EN ANNONS FRÅN KREDITKORTSVAL.SE

Varje år utser experterna på Kreditkortsval.se de kreditkort som de anser är allra bäst för det kommande året. Guiden är dels baserad på experternas mångåriga erfarenhet i branschen, men framför allt på en lång och utdragen analys av den rådande ekonomiska marknaden.

Eftersom vi på Västerås Tidning anser att just denna guide tenderar att vara den mest träffsäkra i Sverige har vi valt att sammanfatta listan i denna artikel.

Topplistan med de bästa kreditkorten för året

Resultatet av Kreditkortsval bäst i test är som följer:

  1. Re:member Flex – Bäst kreditkort med förmåner
  2. Bank Norwegian – Bäst kreditkort för resor
  3. Coop Mastercard – Bäst kreditkort för mat
  4. Qred – Bäst kreditkort för företag
  5. Amex Platinum – Bäst kreditkort för exklusiva förmåner

Mer om topp tre

Nedan har vi sammanfattat de främsta fördelarna med de tre kreditkort som ligger högst i listan. Detta för att ge dig som aktivt letar efter ett nytt kreditkort lite mer kött på benen.

Re:member Flex

Re:member Flex har under många år varit ett av Sveriges mest populära kreditkort. Med kreditkortet får du upp till 25 % i rabatt (som omvandlas till en cashback), och eftersom kortet inte har en årsavgift, dras cashbacken direkt från din månadsfaktura.

Utöver det får du en omfattande reseförsäkring samt stor flexibilitet med 120 000 kronor i kreditutrymme och 56 räntefria dagar.

Bank Norwegian

Bank Norwegians kreditkort har en unik fördel och det är att du kan välja om du vill samla bonus på allt du köper eller om du hellre vill ha en cashback. Bonusen kan du använda till att boka resor och boenden, och därför är detta ett utmärkt kreditkort för resor.

I likhet med Re:member Flex har kortet ingen årsavgift och dessutom ett något större kreditutrymme på 150 000 kronor. Vidare är kraven på inkomst och anställning ganska låga vilket gör kortet tillgängligt för många.

Coop Mastercard

Coop Mastercard är mycket mer än bara ett medlemskort hos Coop. Kreditkortet ger dig nämligen 0,5 - 5 % i bonus på allt du köper – både på och utanför Coop. Den insamlade bonusen kan du antingen ta ut i värdecheckar på Coop eller hos en av butikens många samarbetspartners.

Flexibilitet är en annan bra egenskap med detta kort då du kan få upp till 150 000 kronor i kredit och 55 räntefria dagar. Kreditkortet har dock en årsavgift på 295 kronor.

Så utförs testen

De kreditkortsjämförelser som presenteras på Kreditkortsval.se är bland de mest detaljerade vi har sett och det ligger ett oerhört tidskrävande arbete bakom varje recension och jämförelse.

Under alla de år som webbplatsen har drivits har teamet strävat efter att hålla sig uppdaterade på allt som händer i branschen. För att säkerställa träffsäkerheten har man också tagit fram strikta riktlinjer på hur korten granskas och betygsätts.

Enligt dessa riktlinjer granskas allt från kostnader, räntor och villkor till förmåner, bonussystem och försäkringar.

Datan som samlas in ligger sedan till grund för en omfattande kreditkortsrecension och först när recensionerna är skrivna börjar man jämföra kreditkorten med varandra.

När man tog fram listan över de bästa korten 2024 tog man också hänsyn till prognoser för det kommande året, såsom möjliga räntesänkningar/-höjningar, ny lagstiftning och den generella ekonomiska klimatet i Sverige.

Inte nog med det, utan informationen på webbplatsen uppdateras ständigt så att den hela tiden matchar rådande uppgifter.

Glöm inte att vara ansvarsfull

Även om vi tycker att guiden vi hänvisar till är riktigt bra, så rekommenderar vi inte att du följer den till punkt och pricka. I slutändan är det du som ska ta ett beslut om det kreditkort du tycker passar dina förutsättningar bäst.

Se därför till att du i första hand utvärderar ditt eget behov – vill du framför allt spara pengar är ett cashbackkort kanske att föredra, men ska du resa mycket kanske du ska fokusera på resekreditkort.

Det är också din uppgift att se till att villkoren för krediten är rimlig. När du väl signerat krediten måste du uppfylla de krav och betalningar som gäller.

Givetvis bör du heller inte ansöka om ett kreditkort om du inte är säker på att du har råd att betala dina fakturor plus eventuell ränta och andra avgifter. Alla kreditkort medför viss risk och är din ekonomi inte stark nog är det ofta bättre att avvakta med ansökan tills du står på stadigare ben.

Powered by Labrador CMS