ANNONS

Så fungerar parkering vid Arlanda - en snabbguide för förstagångsresenärer

Att hitta rätt parkering vid Arlanda kan vara förvirrande för förstagångsresenärer. Från korttidsparkeringar till långtidsparkeringar med tilläggstjänster - här är en snabbguide som hjälper dig att navigera de olika alternativen och ger dig tips för en smidig parkeringsupplevelse.

Publicerad Senast uppdaterad

Annons från Lindskrog

Välj rätt parkeringsalternativ vid Arlanda

Det finns flera olika parkeringsalternativ vid Arlanda flygplats, men de vanligaste är korttidsparkering (för den som ska parkera från ett par timmar till ett par dagar) och långtidsparkering (som kan vara flera veckor eller månader).

Långtidsparkeringen kostar som regel mindre per dygn. Att parkera direkt på flygplatsen kan lätt bli en dyr historia, men det finns bra alternativ bara minuter från flygplatsen. Om du väljer att parkera på Lindskrog får du en prisvärd parkering bara 4 minuter från Arlanda. 

Det andra stora valet du behöver göra är om du ska parkera utomhus eller i garage. I ett varmgarage är bilen extra skyddad mot väder och vind, vilket kan vara extra fördelaktigt under vintern till exempel. Om du parkerar utomhus rekommenderar vi att välja en övervakad parkering inom ett inhägnat område för att minska risken för stöld och skadegörelse.

Prioritera en säker parkering

När du parkerar din bil en längre tid är det bra att tänka på säkerheten. Förvara exempelvis inga värdesaker i bilen - och välj en säker parkering. När du parkerar hos Lindskrog står din bil tryggt inom ett inhägnat område med kameraövervakning dygnet runt och bevakning av rutinerad personal. Parkeringen är dessutom bemannad 24 timmar om dygnet, året runt.

Välj en parkering med bekväm transfer till flygplatsen

Att ta sig från parkeringen till flyget kan vara en hel resa i sig - i många fall behöver du gå med packning (och eventuella barn) i uppåt 10 minuter, eller tränga in dig i stora transferbussar med andra resenärer.

Saken är enkel om du parkerar på Lindskrog. När du har checkat in på parkeringen står bekväma minibussar redo att ta dig och din packning till terminalen på 4 minuter, helt gratis. När du återvänder med ditt flyg väntar de på att ta dig tillbaka igen. Transfertiderna anpassas dessutom efter när ditt flyg ankommer, så att du slipper vänta på att ta dig hemåt igen. Smidigare blir det knappast.

Förboka parkeringen för att garantera en plats

Att förboka parkering vid Arlanda flygplats har flera fördelar. För det första kan du vara säker på att du har en garanterad parkeringsplats när du kommer till flygplatsen, vilket minskar risken för att behöva leta efter en ledig plats i sista minuten. Dessutom sparar du tid genom att boka i förväg. Om du har möjlighet, se till att välja en parkering som erbjuder avbokning med full ersättning fram till avgången.

Tvätta eller serva bilen medan du reser

Medan du parkerar kan du ofta välja till tilläggstjänster - allt från handtvätt till sätesrengöring och luktsanering, samtidigt som du också kan passa på att serva bilen. Däckskifte och lagning av punktering är bara några exempel på servicetjänster som du kan boka under tiden som du är iväg på din semester, vilket är både bekvämt och effektivt.

Powered by Labrador CMS