ANNONS

Så säger oddsen om Västerås SK chanser i Allsvenskan 2024

Västerås SK är tillbaka i Allsvenskan och enligt oddsen blir det tufft för laget att hålla sig kvar. Tillsammans med Brommapojkarna har Västerås lägst odds av alla att sluta sist i tabellen.

Publicerad

Annons från Svenskbetting.com

Spelbolagen tror att laget åker ur direkt. Men samtidigt kan Västerås ta med sig att bägge nykomlingarna i Allsvenskan förra året höll sig kvar. Nu återstår det att se om Västerås kan fortsätta den trenden.

Lag som slutar sist - Odds

För den som ägnar sig åt bet online är oddsen låga på att Västerås åker ur direkt.

● IF Brommapojkarna - 4,50

● Västerås SK FK - 4,50

● GAIS - 6,00

● Halmstads BK - 6,00

● IFK Värnamo - 7,00

● IK Sirius FK - 7,00

● Mjällby AIF - 7,00

● Kalmar FF - 15,00

Lag att flyttas ned direkt - Odds

Såväl svenska som nya utländska casinon håller det sannolikt att Västerås åker ned till Superettan direkt.

● IF Brommapojkarna - 2,50

● Västerås SK FK - 2,50

● GAIS - 3,50

● Halmstads BK - 3,50

● IFK Värnamo - 4,00

● IK Sirius FK - 4,00

● Mjällby AIF - 4,00

● Kalmar FF - 5,00

● IFK Göteborg - 21,00

Blir nedflyttade - Odds

Det går också att spela om ett lag blir nedflyttade eller inte. Då räknas det med nedflyttning inklusive kval också.

● IF Brommapojkarna - Ja 2,20 , Nej 1,60

● Västerås SK FK - Ja 2,20 , Nej 1,60

● Halmstads BK - Ja 2,70, Nej 1,40

● GAIS - Ja 2,70, Nej 1,40

● IFK Värnamo - Ja 3,50, Nej 1,25

● IK Sirius FK - Ja 3,50, Nej 1,25

● Mjällby AIF - Ja 3,50, Nej 1,25

Kan Västerås hålla sig kvar?

Även om oddsen är emot Västerås har de ett kollektiv som är imponerande samt en tränare som visat att det går att få till bra prestationer utan några storstjärnor. Tittar vi på den mest värderade spelaren i truppen är lagkaptenen Simon Johansson som enligt Transfermarkt är värderad till €400K. Samma värde har Frederic Nsabiyumva, Simo Gefvert och Jabir Abdhihakim Ali.

Håll också ett öga på vänsterbacken William Kaastrup som är blott 19 år men som ser ut att gå en spännande framtid till mötes. Västerås har ett ungt lag som leds av den 42-årige tränaren Kalle Karlsson. Med tanke på hans fotbollsfilosofi kan Västerås mycket väl hänga kvar i Allsvenskan. Trots att spelarmaterialet inte har samma värde som många andra allsvenska lag är det kollektivet som ska göra så att Västerås spelar i Allsvenskan 2025.

Värvat på friskt

Västerås SK har inför säsongen värvat friskt med spelare. Inför förra säsongen lämnade Marcly Tshikupe Västerås för Varberg. Men den 17-årige lovande anfallaren fick ingen speltid i Allsvenskan. Istället blev det utlåning till Oskarshamn där han fick göra fyra inhopp i Division 1 Södra.

Talangen har återvänt till klubben men kommer förmodligen att spela med P19. Men Tshikupe är långt ifrån den enda som VSK värvat inför Allsvenskan 2024. Sedan tidigare har Samuel Asoma, Johan Brattberg, Matteo Ahlinvi, William Kaastrup, Henry Offia och Marcus Linday anslutit.

William Kaastrup har anslutit på lån medan Henry Offia kommit på free transfer från Trelleborg. Marcus Linday har också anslutit på free transfer och detsamma kan sägas om Samuel Asoma.

Västerås inleder borta mot AIK

Västerås SK inleder sin återkomst till Allsvenskan med att möta AIK borta. Det blir en tuff match den 1 april. Sex dagar senare är det dags för hemmapremiär mot fjolårstvåan IF Elfsborg. Därefter väntar Halmstad på hemmaplan innan man åker ner till Malmö för att möta den regerande mästaren. Därmed är det knappast något drömschema inledningsvis för Västerås. Laget har också två träningsmatcher inplanerade mot Örebro och Sandviken.

 

 

Powered by Labrador CMS