ANNONS FRÅN PUUSTELLI

”Styrkan är vår kompetens”

Puustelli har en historia som sträcker sig 100 år tillbaka i tiden. Från början tillverkade det finska företaget skördetröskor i trä. Men efter några decennier styrdes verksamheten om till att bland annat även innefatta kökstillverkning.

Publicerad

Företaget ingår i den familjeägda koncernen Harjavalta Oy vars snickerikompetens och kvalitet har överförts som tradition av anställda i årtionden och generationer.

För Puustelli är kvalitén en nyckelfråga.

Puustellis sortimentet är stort med tusentals olika varianter av luckor. Det är vid hembesöken, när vi träffar kunden och sitter tillsammans och ritar köken, som vi bygger upp vårt förtroende

– Vi vill inte sänka kvaliteten bara för att få sälja fler kök. Vi skulle i praktiken kunna erbjuda billigare lådor, men då skulle vi få sänka kvalitet – och det vill vi inte, säger Magnus Lind.

I hemlandet Finland är Puustelli sedan början av 80-talet dominanta på köksmarknaden med runt 50 procent i marknadsandel.

Riktigt dit har man inte nått i Sverige – ännu. Skillnaderna mellan länderna är att Puustelli i Finland är stora på projektsidan vilket gör att många stora byggnadsprojekt utrustas med Puustelli-kök.

Men även här i Sverige är projekt-delen växande. 

– Vi har kommit in på projektmarknaden mycket tack vara ekoköket Miinus, berättar Magnus.

Ett lokalt exempel på detta är bland annat ETC:s trähus som byggts nere på Öster Mälarstrand. Där har lägenheterna utrustats med just Puustellis Miinus-kök.

I Sverige har Puustelli elva butiker och varje butik är en lokal agent. Störst är man i Stockholm där det finns sex Puustelli-butiker.

I Västerås finns butiken i Sigurdsområdet, i fastigheten som tidigare inrymt jazzklubben Village och rockklubben Sigurdsgatan 25.

Puustelli i Västerås

I Västerås drivs Puustelli-butiken av Magnus Lind. Tillsammans med sin kollega Lili Lejdeby hjälper han västeråsare att förverkliga sina köksdrömmar.

– Styrkan hos oss är min och Lilis kompetens. Puustellis sortimentet är stort med tusentals olika varianter av luckor. Det är vid hembesöken, när vi träffar kunden och sitter tillsammans och ritar köken, som vi bygger upp vårt förtroende, förklarar han.

Magnus tror att det kan handla om att man nu har etablerat sig på allvar i Västerås.

– Det tar tid att bli accepterade på Västeråsmarknaden, och jag tror och hoppas att vi äntligen har kommit över den puckeln. Nu har västeråsarna förhoppningsvis förstått att vi är här för att stanna.

Förklaringen till genombrottet kan vara en medveten marknadsstrategi. Från början var det köken som låg i fokus i marknadsföringen, men med tiden har Magnus och Lili vågat sätta sig själva i fokus och låtit köken hamna mer i bakgrunden. 

Puustelli kök Västerås

Adress: Sigurdsgatan 25 
Telefon: 021–440 43 00  
Öppettider: Mån–fre 11–18, Lör 11–15 
Hemsida: www.puustelli.se

Powered by Labrador CMS