ANNONS

Västerås har goda möjligheter att infria SHL-drömmen förr eller senare

Västerås-hockeyn har inte haft ett lag i Sveriges högstaliga på 24 år, men oddsen för att VIK – på lång sikt – återigen kommer spela i hockeyns finrum förefaller goda. Klubben har många goda förutsättningar i sammanhanget, vilket vi kommer uppmärksamma i den här artikeln.

Publicerad Senast uppdaterad

DET HÄR ÄR EN ANNONS FRÅN SPORTBLOGGARE.COM

Degraderingen från dåvarande Elitserien (nuvarande SHL) skedde 2000, varpå Västerås har spelat på en lägre nivå sedan dess. VIK har dock varit ett topplag i HockeyAllsvenskan emellanåt och kunnat utmana de bästa, men inte lyckats ta det där sista steget.

Det lär inte bli något SHL-avancemang den här säsongen heller eftersom att laget har så pass många brister, i kombination med att ett antal konkurrenter är bättre i många avseenden - men Västerås har definitivt goda möjligheter på lite längre sikt.

John Wikberg, som är hockeyexpert på Sportbloggare.com, tror att västmanlänningarna blir att räkna med över tid.

– Det är bara en tidsfråga innan Västerås kommer ta nästa steg. Klubben har så pass gedigna grundförutsättningar. Inte minst det faktum att laget har ett stort supporterunderlag och att det finns många framgångsrika företag i regionen som engagerar sig i hockeyn. Här finns det dessutom mycket tradition och hockeykulturen i allmänhet inger respekt, säger han och fortsätter:

– Lägg därtill att ungdomsverksamheten är riktigt bra och det är oerhört imponerande att VIK till och med brukar toppa listan gällande flest licensierade spelare i Sverige.

Ovanstående gäller med nuvarande seriesystem, där endast en SHL-plats står på spel per säsong. Det kan dock bli förändringar på den fronten, som kan ge VIK betydligt bättre möjligheter i ett långsiktigt perspektiv”.

– Det är långt ifrån omöjligt att seriesystemet görs om i framtiden. SHL kan mycket väl gå från 14 lag till minst 16 lag på sikt, vilket förstås öppnar nya dörrar för en ny klubb som Västerås, säger John Wikberg.

Powered by Labrador CMS