Korvfabrikören, med Claes Malmberg i huvudrollen kommer till Västerås konserthus 5 oktober. Men redan i eftermiddag har fotbollsfantasten Malmberg Västerås i fokus när hans Gais gästar Hitachi Energy Arena.

Claes Malmberg till Västerås som korvkung i ny humorshow: ”Den är väldigt skrattig”

Claes Malmberg kommer till stan – som ostoppbar korvkung. Och som ovanligt lättad Gais-supporter. ”Det är förvånansvärt ovant, jag är lite i chock”, säger den 63-årige göteborgaren, fotbollssupportern och skådespelaren.

Publicerad Senast uppdaterad

Handlingen i ”Korvfabrikören” utspelar sig efter andra världskrigets slut och ekonomin går åter spikrakt uppåt för Augustssons Korvfabrik, främst tack vare dundersuccén Pepparkorven med det hemliga receptet. Korvfabrikör Julius Augustsson (Claes Malmberg) gläder sig åt framgången, medan den lokala korvkonkurrenten Ejdar Kulvert är mindre nöjd, men samtidigt nyfiken.

Föreställningen har gått varm på Vallarnas friluftsteater sedan i slutet av juni.

– Det känns skönt att ha med sig ut på vägarna nu att ha spelat hela sommaren. Det behövs inte så mycket för att komma i form, säger Claes Malmberg.

Ensemblen nystartar i Vara med fem föreställningar innan det är dags för dubbla föreställningar i Västerås konserthus. 

Med bra kritik i ryggen.

Vad är det ”Korvfabrikören” lyckas med?

– Den är väldigt skrattig med många roliga situationer. En väl utförd och kul föreställning med en bra ensemble. Det har varit ganska lätt att spela i den.

Han har att jämföra med efter många år i underhållningens tjänst.

När vi talades vid sist sa du att din, något skeva, bild av dig själv är att du fortfarande är någon slags ung buspojke som åker runt i landet och gör saker bara för att det är roligt? 

– Haha, ja jag har ju ett barnsligt drag som jag fortfarande odlar – det ligger i min person. Men jag har lugnat ner mig lite och blivit mer motsatt också med både allvar och eftertänksamhet. Samtidigt finns den där busiga 12-åringen där och knackar på dörren och pockar på uppmärksamheten mellan varven – och jag måste ju släppa in honom ibland.

Men så mycket av den 12-åringen märks inte i ”Korvfabrikören”.

– Det är en liten ovan roll för mig såtillvida att jag lägger upp bollarna (läs: replikerna) så att andra får smasha ner dom så att säga. Lite som en defensiv mittfältare i fotboll skulle man kunna likna det vid.

En viktig roll det med förvisso?

– Ja, herregud ja. Jag driver tempot och för handlingen framåt och måste alltid vara lojal med den jag spelar med.

I eftermiddag väntar VSK för Malmbergs Gais.

Apropå fotboll så kommer ditt kära Gais till Västerås just denna vecka, precis som fallet var senast när vi pratade. Då sa du att det var ”ett livslångt lidande” att hålla på Gais. Måste väl ändå kännas lite lättare för tillfället (de grönsvartrandiga har överraskat som nykomlingar och ligger just nu sjua i allsvenskan)?

– Nu är jag lite i chock, det känns förvånansvärt ovant. Jag är knappt nervös när de spelar längre. Man går bara och väntar på att det ska gå börja gå dåligt. Nej, men det är glädjande att de spelar bra. Vi skulle spela mot AIK varje match, då hade vi vunnit allsvenskan …

De spelar fin fotboll, men har ju inte kunnat göra mål. Men nu på slutet har det börjat se lite bättre ut så det är inte omöjligt.

Malmberg om VSK:s chanser att hålla sig kvar

Tror du VSK klarar sig kvar?

– De spelar fin fotboll, men har ju inte kunnat göra mål. Men nu på slutet har det börjat se lite bättre ut så det är inte omöjligt.

Men innan vi har svaret på det senare i höst ska fotbollsvännen Malmberg iklä sig den defensiva mittfältsrollen.

Den 5 oktober är det avspark för ”Korvfabrikören” i Västerås konserthus. Två förställningar ges, 16.00 och 19.30.

Powered by Labrador CMS