Achilleus. I den nya, moderna tappningen.

Kolsvabandet återuppstod efter 35 år – nu släpps förstasingeln igen

Kolsvabandet Achilleus har fått en nytändning. De firar återbildandet efter flera decennier bland annat med att idag släppa sin allra första singel som har 42 år på nacken.

Publicerad Senast uppdaterad

Achilleus, eller Achilleus Vrede som bandet hette i sin ungdom, har återbildats efter 35 år och varit väldigt produktiva. Nu kommer bandets första singel från 1982 på Spotify och andra streamingplattformar. 

Bandmedlemmen Sören Mårtensson berättar historien kortfattat i ett mejl: 

”Vi var aktiva mellan 1979 och 1984 och skrev och spelade in nästan 100 låtar, spelade live runtomkring i Västmanland och var ett av alla de band som fanns på den tiden. Efter 1984 var det lumpen, högskolor och flyttar som satte stopp. Vi alla var dock aktiva i andra konstellationer och lyckades på något konstigt sätt plötsligt hamna i ett annat band, darXtar, som också gav ut flera plattor, lp och cd och spelade även utomlands. Nåväl, 2017 hade vi alla flyttat runt igen och plötsligt befann vi oss inom en vettig radie och vi fick för oss att träffas igen”. 

Detta innebar att bandet startade upp igen.

”Vi var lika entusiastiska och produktiva som förr. Två fulla lp, en lp med äldre remixad musik, en trelåtsplatta och ett gäng singlar… Och nu släpper vi vår första singel igen”. 

Achilleus består av: Björn Jacobson, sång och gitarr, Sören Mårtensson, orgel, syntar, sång och lite gitarr, Patric Danielsson, trummor, percussion, munspel och sång, Juha Nurmenniemi, bas och sång

Powered by Labrador CMS