SAMTALSLEDARE. Dan Linder. Till höger värden Fredrik Lindström.
SAMTALSLEDARE. Dan Linder. Till höger värden Fredrik Lindström.

Läsarna leds av Linder och Lindström på litterär lördag

Västerås litteraturfestival är ett möte mellan läsare och författare

Publicerad

Lördag den 12 oktober anordnas Västerås litteraturfestival på Västerås huvudbibliotek.

Det blir författarbesök av Moa Herngren, Carl-Johan Vallgren, Ola Larsmo och Anna Laestadius Larsson. Viveca Sten, som tidigare var annonserad, kommer inte att medverka.

Lokala kulturprofilen Dan Linder kommer att leda samtalen.

– Det är ett myller av besökare och travar med böcker, och författare som möter sina läsare, säger Linder som även var samtalsledare på festivalen i fjol.

Statistiskt sett finns flest bokläsare bland kvinnor som är födda på 1970-talet, enligt Internetstiftelsen. Dan Linder säger att förra årets festival trots det lockade en väldigt varierad publik. Den gången föreläste till exempel Jacob Lindfors vars läsare kanske kan kallas för möpar, militärt överintresserade personer.

Spänning och släktskap

Även den här gången finns det en variation i de medverkande författarna. Carl-Johan Vallgren har tidigare skrivit flera romaner men har nu skrivit vad som kan beskrivas som en deckare eller spänningsroman.

– Det blir väldigt intressant, säger Dan Linder.

Moa Herngren skriver om släktskap, relationer och det mellanmänskliga. Hennes senaste roman, ”Syskonfejden”, är inget undantag. Därtill kommer även mindre kända, lokala författare att medverka i programmet.

– Det blir en bra bredd. Under dagen kommer också Tranströmerpriset och det nyinstiftade Lilla Tranströmerpriset att delas ut. Programledaren Fredrik Lindström leder prisceremonin.

Powered by Labrador CMS