Repetition pågår. Alice i underlandet, med Cecilia Säverman i huvudrollen, repas för fullt på folkparksscenen inför premiären den 15 juni.

Teater på Vallbys folkparksscen – ett säkert sommartecken

Med sommaren på intågande dyker lika säkert som vattenspridaren Vallby sommarnöje upp med sina föreställningar på Vallby folkparksscen. I år hela tre till antalet. ”Vi är stolta och glada över vår repertoar och ser väldigt mycket fram emot att få presentera den”, säger regissören Mathias Wiik.

Publicerad Senast uppdaterad

Tre produktioner väntar på att får spelas upp på folkparksscenen i sommar. 

Först ut – en riktig klassiker.

Här nedan är sommarens trippel lite mer detaljerat.

Alice i underlandet

Spelas: 15–23 juni 

Teamet består av återvändande scenkonstnärer från Västerås. Johan Bark som står för regi och scenografi kommer tillbaka efter många uppdrag både utomlands och runt om i landet. Jakob Bladh är skådespelare som senast sågs på Dalateaterns scen och huvudrollsinnehavaren Cecilia Säverman är känd från ”Agenterna” på SVT Barn och ”Drottningarna” på TV4.

– Förutom dessa stjärnskott ser vi Vallby Sommarnöjes egna Annie Stark och Mervi Kitti Alm på scen samt Olivia Koba på maskdesign. Det är jättekul med Västeråsbördiga skådespelare och att Jakob dessutom fick kulturstipendiet i år. Det är ett av våra mål, att jobba med lokal förankring med hög kvalitet, säger Mathias Wiik.

Regi, dramatisering och scenografi: Johan Bark. Koreografi: Camilla Klämming. Producent: Anders Stark. Makeup-design: Olivia Koba. Bygge: Magnus Alm.

Teatersport

Spelas: 19 juni

Två starka lag (Vallby Sommarnöje och Västerås Improvisationsteater) möts i en klassisk teatersportsmatch.

Det kommer bli galet, rappt och fyllt med humor.

Mathias Wiik:

– Att vi även får möjlighet att köra en kväll med teatersport känns också jättekul. Dels har vi Cicilia Sedvall som konferencier, dels möter vårt lag aktörer från Västerås Improvisationsteater. Det blir ett härligt möte. 

Medverkande, VS-lag: Sören Ivemyr, Anders Stark, Mathias Wiik och Jonas Öhrn.

VI-lag: Charlie Andersson, Linda Markén, Micke Ruuth och Julia Stade.

Musiker: Viktor Olsson

En jäkla fart – en scensommarrevy

Spelas: 15–31 augusti

Årets stora produktion blir en revy. 

– Den är på många sätt en klassisk nummerrevy (utan egentlig handling eller röd tråd, reds. anm.) som innehåller sång, vardagsbetraktelser, sketcher och såklart en hel del trams. Det som är ett nytt grepp är att vi under första akten kommer att vara, så att säga, på jakt efter revyn med stort R. Andra akten blir en revyfest för ögon och öron i en mer klassisk stil. Allt detta gör vi i en jäkla fart!, säger Wiik, och fortsätter:

– Det är ett rutinerat revygäng som tillsammans kommer att skapa en minnesvärd stund för alla i publiken. 

Ja, för på scenen återfinns Sanna Persson Sannerholm (som gjorde succé som Gerd i förra årets fars ”Otroligt het”), Sussie Nordström (som i år gör efterlängtad comeback på Vallby), Annie Stark (se tidigare), Sören Ivemyr (som gör sitt fjärde år i rad på Vallby) och Anders Stark (som även han gör comeback på scenen på Vallby i år). 

Regi: Mathias Wiik

Producent: Anders Stark

Scenografi och bygge: Magnus Alm

Biljetter till samtliga föreställningar här på nortic.se

Powered by Labrador CMS