VÄLBESÖKT. Parkteatern brukar locka många besökare. Fredag den 16 augusti är det dags för allsångskväll i det gröna.
VÄLBESÖKT. Parkteatern brukar locka många besökare. Fredag den 16 augusti är det dags för allsångskväll i det gröna.

Teatern tar ton och fortsätter med allsången: ”Kommer bli en härlig kväll”

Västmanlands Teater har under flera år bjudit in till allsång i samband med Parkteaterveckan då de under en hel vecka i augusti fyller Stadsparken med kultur för alla

Publicerad

Fredagen den 16 augusti bjuder Västmanlands Teater, Västerås Citysamverkan och Västerås Tidning in till allsång i Stadsparken. Besökarna kan antingen köpa filt och sittunderlag på plats eller ta med sig och slå sig ner i parken för att avnjuta helt kostnadsfri underhållning i toppklass.

– Det är viktigt att hålla hög musikalisk klass även om det är allsång, säger Niklas Hjulström, teaterchef på Västmanlands Teater.

Han fortsätter:

– Det har blivit otroligt populärt att sitta där i slänten med en fikakorg och sjunga med.

Teatern har arrangerat allsång i flera år och involverar sina egna skådespelare i showen.

– Det blir lite extra roligt i år eftersom vi gör en produktion med mycket musik i sig, det kommer att bli en härlig kväll.

Med på scen finns bland annat Lars Arvidson, Paulina Pfeiffer, Rigmor Bådal, Sven Andersson och Carina E Nilsson.

– Cicilia Sedvall och Fedelia Malmgren Nesi kommer att vara ankare under allsången. Maria Martinsson från Västerås Citysamverkan kommer att delta och så hoppas vi att få med några fler skådespelare, men exakt vilka är inte spikat än eftersom de har fullt upp med att repa inför höstens föreställningar.

Hur känns det att år efter år leverera det här evenemanget åt västeråsarna?

– Det känns roligt att just allsången har blivit ett så populärt inslag. Vi brukar ju medverka på nationaldagen och det är jätteroligt, men det här känns lite mer avslappnat. Och vi ser fram emot hela veckan med Parkteatern.

En fullspäckad vecka

Den 13 augusti inleds veckan med stand up-kväll med Västerås Comedy Club följd av Shirley Valentine och Västerås Show Chorus. Efter fredagens allsång väntar Junibackens Teater på lördagen och slutligen Sala storband på söndagen.

– När det är dags för allsång kommer vi att vara varma i kläderna och publiken kommer att ha vaknat till efter sommarledigheten.

Powered by Labrador CMS