Affärsgata. Nya butiker öppnar i Västerås centrum.
Affärsgata. Nya butiker öppnar i Västerås centrum.

Lek och damkläder är snart i centrum

Utbudet av shopping i centrala Västerås utökas med både en leksaksbutik och en klädbutik

Publicerad

I slutet av september är planerna att öppna ännu en Lekia-butik i Västerås. Platsen blir i kvarteret Igor. Butiken är den tredje i Västerås som redan finns på Hälla shopping och på Erikslund shoppingcenter, berättas i ett pressmeddelande. Daniel Åhlund som nu öppnar sin tredje butik i Västerås säger att de har hittat ett bra läge i Kvarteret Igor. 

– Vi har hittat ett fantastiskt läge mitt i Kvarteret Igor, precis intill deras nya satsning på mötesplats för barn. Jag tror starkt på stadskärnan som handelsplats och ser fram emot att bidra med vårt utbud till Igor och city. 

Blu di Blu 

I februari 2025 öppnar Lindgrens Blu di Blu på Vasagatan 22. Butiken kommer att erbjuda damkläder från varumärken som till exempel Soya Concept, Street One och Freequent i den 260 kvm stora lokalen intill kvarteret Igor. 

– Nu kommer vi äntligen till Västerås. Vi ser att vårt koncept passar in och kommer att tillföra något till det redan fina utbudet i Västerås city, säger ägaren Henric Petersson i ett pressmeddelande.

Maria Martinsson, vd, Västerås Citysamverkan hälsar Lekia och Lindgrens Blu di Blu välkomna till city. 

– Vi är jätteglada att våra fastighetsägare i Västerås City jobbar vidare för att hitta citys bästa utbud och stärka oss som plats. Tillsammans skapar vi Sveriges bästa city.

Powered by Labrador CMS