Svea hovrätt. Arkivbild.
Svea hovrätt. Arkivbild.

Massör döms för sexofredande

Berörde kunden på ett olämpligt sätt

Publicerad Senast uppdaterad

En i skrivande stund 63-årig man i Västerås döms i Svea hovrätt för sexuellt ofredande.

I november 2021 hade mannen bjudit hem en kvinna till sitt privata hem för massage. Vad som hände under massagen råder det delade uppfattningar om. Enligt kvinnan berörde mannen hennes bröst och hennes underliv innanför underkläderna.

Friades i tingsrätten

Mannen nekar till brott. För honom var det ett helt vanligt massagetillfälle. När saken prövades i Västmanlands tingsrätt friades han. Enligt tingsrättens mening kunde det inte uteslutas att kvinnan missuppfattat delar av händelseförloppet och "omedvetet förstorar upp saker och ting".

Hovrätten gör däremot en annan bedömning. Hovrätten anser att kvinnan har gett ett trovärdigt intryck. Hon har lämnat en detaljerad och nyanserad berättelse om händelsen. Det saknas enligt hovrätten stöd för slutsatsen att kvinnan missuppfattat händelseförloppet eller att mannen berört henne olämpligt av misstag.

Mannen ska följaktligen dömas för sexuellt ofredande. Påföljden blir villkorlig dom och böter på sammanlagt 6 000 kronor. Mannen ska också betala ett skadestånd till offret på 20 000 kronor.

Powered by Labrador CMS