Nätverkar. Så kallade Räv-emojis är ett sätt att visa lojalitet med det kriminella nätverket Foxtrot. Två av de misstänkta finns på den här bilden.
Nätverkar. Så kallade räv-emojis är ett sätt att visa lojalitet med det kriminella nätverket Foxtrot. Två av de misstänkta för mordet på Skallberget ska finnas på den här bilden.

Ny lag prövas efter mord på Skallberget

Fallet kan bli det första i Västmanland där någon döms för brottet involverande av underårig i brottslighet

Publicerad

Som Västerås Tidning tidigare berättat är fyra personer åtalade för ett mord den 17 november 2023. Två av de misstänkta är åtalade för brottet "involverande av en underårig i brottslighet". Enligt Sveriges Television kan fallet kan bli det första i Västmanland där någon döms för brottet.

Lag sedan ifjol

Brottet har funnits i brottsbalken sedan juli 2023, och ska ge rättsväsendet ett verktyg för att motverka nyrekrytering av barn och unga till kriminalitet. Två av de åtalade misstänks ha anlitat, instruerat och överlämnat vapen åt två pojkar, vid tillfället 14 och 16 år gamla.

Enligt Polisens förundersökning har mordet kopplingar till det kriminella nätverket Foxtrot. Nätverkets anhängare använder sig av så kallade räv-emojis i sociala medier för att visa sin lojalitet.

Powered by Labrador CMS