Kritiska. Roger Haddad, Liberalerna och Markus Lindgren, Miljöpartiet.
Kritiska. Roger Haddad, Liberalerna och Markus Lindgren, Miljöpartiet.

Oppositionspolitiker kritiska mot majoritetens budget

Liberalernas Roger Haddad och Miljöpartiets Markus Lindgren menar att majoriteten är för snål

Publicerad

På måndagen presenterade den politiska majoriteten i Västerås sitt budgetförslag. Förslaget innebär bland annat mer pengar till lärarlöner och till miljön. Men det är inte tillräckligt, menar två oppositionspolitiker.

Lönerna ligger lågt

Liberalernas oppositionsråd i Västerås, Roger Haddad, menar att 29 miljoner kronor till höjda lärarlöner inte är tillräckligt. Detta eftersom Västerås lönemässigt ligger lägst bland jämförbara kommuner. Enligt Roger Haddad har Socialdemokraterna sparat på skolan i flera år vilket innebär att det knappast är någon satsning på skolan eftersom skolornas rektorer ägnat ett antal år åt "effektiviseringar" och att göra sig av med personal och andra stödinsatser.

– Det behövs högre ambitioner, säger Roger Haddad.

Markus Lindgren, Miljöpartiets oppositionsråd, menar att majoritetens budget inte lever upp till rubriken "en klimatsmart kommun". Han menar att de 7 miljoner kronor som läggs på klimatsatsningar inte är tillräckligt.

– Det är för lite pengar på miljö- och klimatsatsningar överhuvudtaget. Vi skulle behöva göra enorma satsningar, säger han.

Powered by Labrador CMS