Dopningsmedel. Arkivbild.
Dopningsmedel. Arkivbild.

Think Pinks miljökonsult åtalad för dopningsbrott

Salabo misstänks olovligen ha använt dopingklassade preparat

Publicerad Senast uppdaterad

Just nu pågår rättegången i Think Pink-härvan där totalt elva personer står åtalade för olika grad av inblandning i grova miljöbrott på 21 platser i Sverige, där ibland Skultuna, Norberg och Bålsta.

En av de åtalade i Think Pink-härvan är en 40-årig man folkbokförd på en ort i Sala kommun. Han är nu även åtalad för ringa dopningsbrott.

Den 1 juli i år stoppades mannen i sin bil i Fjärdhundra i Enköpings kommun. Polisen uppfattade det som att mannen hade ryckiga ögonrörelser och uppträdde nervöst. Polisen misstänkte att mannen var narkotikapåverkad och han testades för det. Snabbtesterna visade negativt, mannen var inte narkotikapåverkad.

Polisen misstänkte dock dopningsbrott då mannen hade "kraftig muskeltillväxt på bland annat kapp-muskeln".

Sålde kosttillskott på gym

Testerna för dopning visade mycket riktigt att mannen i sin kropp hade dopningsmedel i form av testosteron, drostanolon, trenbolon, boldenon och metandienon. Han åtalas därför för ringa narkotikabrott. Åklagaren föreslår att påföljden ska bli böter på 1 500 kronor.

– Det är tingsrätten som gör den slutliga bedömningen. Det kan ta ett tag, säger Emmy Pettersson, extra åklagare vid åklagarkammaren i Uppsala.

Den åtalade mannen har i förhör nekat till brott men har i övrigt varit förtegen.

I Polisens personutredning står det att mannens arbete, utöver Think Pink, är att sälja "kosttillskott" på ett gym i Enköping.

Den 40-åriga Salabon ses som en av de viktigare personerna i Think Pink-härvan och agerade som företagets "miljökonsult".

Powered by Labrador CMS