Attunda tingsrätt. Arkivbild.
Attunda tingsrätt. Arkivbild.

Västerås kommun kräver 66,6 miljoner av Think Pink

Hoppas att få ersättning för Skultunatippen

Publicerad Senast uppdaterad

Vid den pågående rättegången mot företaget Think Pink kommer Västerås kommun att kräva 66,6 miljoner kronor i skadestånd. Marianne Lidman Hägnesten, direktör på miljö- och hälsoskyddsförvaltningen är glad att rättegången inletts.

– Vi har lagt otroligt mycket tid och kraft på ärendet och känt stor frustration kring hur lagstiftningen för avfall ser ut idag. Vår förhoppning är att vi får se förändrad lagstiftning som gör att det går snabbare att stoppa oseriösa aktörer. Vi hoppas också att rättegången ska innebära att Västerås stad får tillbaka de stora summor vi lagt på att transportera bort avfall och att vi får ersättning för all tid vi lagt på inspektionsarbete. I så stor utsträckning det går vill vi inte att de här kostnaderna ska belasta västeråsarna, säger hon.

En tredjedel av sopberget ligger kvar

Mellan december 2023 och april 2024 transporterades två tredjedelar av avfallet bort från Skultuna. Mängden avfall som transporterades bort var det som budgeten på 43 miljoner kronor räckte till. De två högarna som låg närmast Svartån och delar av den ena av de två högarna som ligger närmast vägen, är nu borta.

Powered by Labrador CMS