Stockholms tingsrätt. Arkivbild.
Stockholms tingsrätt. Arkivbild.

Västeråsare dömd för misshandel av känd festfixare

Västeråsbilist fällde festfixaren på övergångsställe

Publicerad

En 31-årig man boende i Västerås döms till en månads fängelse för misshandel.

Den 5 november 2023 var den kände festfixaren ute och promenerade tillsammans med sin man och sin son i centrala Stockholm. De gick över ett övergångsställe när västeråsaren kom körande i sin bil. Därefter har de inblandade olika uppfattningar om vad som hände.

Enligt festfixaren och hans man var det nära att västeråsaren körde på deras son när bilen framfördes i relativt hög hastighet. Festfixarens make ska ha fått rycka undan sonen.

Festfixaren och hans make har berättat att de blev rädda när deras son var mycket nära att bli påkörd vid övergångsstället. Festfixaren har sagt att han knackade och klappade på bilrutan när bilen hade stannat på övergångsstället. Han ville få kontakt med föraren.

Efter en stund rusade västeråsaren ut ur bilen och fram till festfixaren. Enligt festfixaren skrek västeråsaren “bögjävel” till honom och slog omkull honom med stor kraft. Festfixaren skadade handen som blev svullen och blå.

Nekar till brott

Ett utomstående vittne har berättat att hon sett att västeråsaren fällt festfixaren till marken.

Västeråsaren nekar till brott. Han har sagt att han körde relativt sakta och stannade så att inget hände. Enligt västeråsaren ska han inte ha rört festfixaren som själv ska ha slängt sig till marken.

Enligt tingsrätten framstår det helt osannolikt att festfixaren själv skulle ha slängt sig på marken så att han fick ifrågavarande skador utan att västeråsaren rört honom. Västeråsaren döms därför för misshandel.

 

Powered by Labrador CMS