Medaljgänget. VSS-kvartetten Alexander Frost, Edith Jernstedt, Hannah Brunzell och Frida Berggren såg till att öppningsdagen av SM/JSM blev en stor grön fest med hela åtta VSS-medaljer. Foto: VSS

Här är VSS-simmarna som fixade medaljfesten

Framgångarna visste inga gränser under den första SM-dagen för Västerås Simsällskap. Här är gänget som simmade hem hela åtta medaljer – varav tre guld – till Västeråsklubben.

Redan i går förmiddag började klubbens simmare rada upp framgångar i SM-tävlingarna i Jönköping. I går kväll fortsatte medaljregnet med två guld och två brons.

Först simmade Frida Berggren, till vardags på college i USA, hem guldet på 200 meter medley. I samma lopp tog jättetalangen Hannah Brunzell brons, och Edith Jernstedt, ett år yngre än Hannah född 2002, kom på fjärde plats.

Därefter fick publiken på plats i Jönköping se ett superlopp av Alexander Frost – nyligen ansluten till VSS från Norrköping – som simmade hem guldet på 50 meter fjäril. Han följde därmed upp förmiddagens juniorbrons med att vinna guld i seniorklassen. Lika starkt som överraskande.

Till sist var det åter dags för Hannah Brunzell. I klassen 100 meter bröstsim – silver som junior i förmiddags – knep hon ytterligare en medalj som bronstjej.

SM/JSM-tävlingarna fortsätter till och med söndag i Rosenlundsbadet i Jönköping.