Nyförvärvet Tim Carlsten tillsammans med Aros Baskets coach Kristian Murholt.

Aros Basket storvärvar inför debuten i superettan – ligaspelare klar 

Aros Basket rustar inför den historiska säsongen i superettan. Med ett meriterat nyförvärv – Köping Stars Tim Carlsten.

Publicerad Senast uppdaterad

I våras tog den unga Västeråsklubben, bildad 2008, för första gången klivet upp i landets näst högsta basketserie på herrsidan.

Inför debutsäsongen förstärker nu Aros Basket truppen med en pointguard med meriter från fyra säsonger i Svenska Basketligan och spel i Spanien. 

Tim Carlsten har skrivit på ett ettårskontrakt och tillför spetskompetens och rutin till truppen som börjar ta form inför säsongsstarten, skriver klubben i ett pressmeddelande. 

”Det känns otroligt bra att få in ett så pass meriterat nyförvärv som Tim i truppen. Tim ger oss ytterligare spets på guardpositionen och kompletterar resten av truppen perfekt. Han har sett väldigt bra ut på träningarna och det ska bli väldigt spännande att se Tim springa ut i Kristiansborgshallen i Aroslinnet”, säger Aros Baskets huvudtränare Kristian Murholt i pressmeddelandet.

Tim Carlsten kommer närmast från spel i Köping Stars i Svenska Basketligan, där han gjorde tre säsonger. Den poängfarliga guarden har även spelat i Nässjö Basket (svenska basketligan) och Guadlajara Basket i spanska fjärdedivisionen. 

”Det känns väldigt spännande och kul att ha skrivit på för Aros basket. Det känns riktigt kul att vara igång med laget. Vi har många hungriga killar som verkligen vill vara där ute och kämpa för vinster, så jag tror det kommer bli ett roligt år”, säger Carlsten till klubben. 

Powered by Labrador CMS