Ledare. Linnea Johansson, fostrad i Aros Basket, nu i Fryshuset Basket i Stockholm och Spire James Kironde-Göransson, Aros Basket.
Ledare. Spire James Kironde-Göransson, Aros Basket, och Linnea Johansson, fostrad i Aros Basket, nu i Fryshuset Basket.

Basketspelare dunkar på under sommaren

Unga som är nyfikna på basketboll är välkomna till Aros Baskets sommaraktivitet "En dunk för sommaren"

Publicerad Senast uppdaterad

När Västerås Tidning kommer till Kristiansborgshallen är det full aktivitet, hög ljudnivå och glada miner hos de cirka tjugo barn och ungdomar som spelar en intensiv match.

Prova på

Datum: Måndag–fredag 22–26 juli klockan 11.00–15.00 

Plats: Inomhus i Kristiansborgshallen, Sångargatan 1 eller vid fint väder på utomhusplanen vid Kristiansborgsskolan, Eriksborgsgatan 13

Ålder: 7–18 år

Information: Ingen anmälan behövs

Öppet hus: Den 25 augusti kommer Aros Basket att ha öppet hus på Fryxellska skolan. Håll utkik på lagets hemsida för mer information: arosbasket.se

Sex stycken ungdomar har sommarjobbat som ledare under "En dunk för sommaren". Bland annat Linnea Johansson, 17 år, som är fostrad i Aros Basket, men nu spelar i Fryshuset basket i Stockholm och Spire James Kironde-Göransson, 16 år, som spelar i Aros Basket.

Bägge säger att "En dunk för sommaren" är ett jättebra initiativ.

– Det är superbra, jag tycker att det är så kul att så många i den yngre generationen får upp intresset för basket. Och jag blir själv inspirerad när jag ser dem, säger Linnea.

– Att se så många gilla basket här i Sverige, där det är fotbollen som är stor, är nice. Och det är som Linnea säger, man blir inspirerad, säger Spire James.

En vuxen i rummet

Lotta Görling, arrangör från klubben Aros Basket håller i evenemanget men hon säger att hon mest är i hallen för att det behöver vara en vuxen på plats.

– Jag är en lycklig ideell föreningsmänniska, jag är inte med i styrelsen eller speciellt basketkunnig, men jag tycker om föreningslivet och barnen. Och min äldre son spelar också, men är inte här.

Aros Basket är en ung klubb som grundades 2008 där herrarna nyss tog klivet upp i Superettan. Intresset ökar och fler ledare behövs för att kunna ta emot fler spelare.

– Vi har inga föräldrar som spelade tidigare, inga andragenerationers basketspelare och eftersom basket är den snabbast växande sporten i Sverige så skulle vi behöva flera engagerade personer i klubben.

Supersiktar. Henrik Aronsson, ursprungligen från Stockholm, siktar på att ta en plats i Aros Baskets lag i Superettan.
Supersiktar. Henrik Aronsson, ursprungligen från Stockholm, siktar på att ta en plats i Aros Baskets lag i Superettan.

I hallen finns även Henrik Aronsson, 28 år, ursprungligen från Stockholm, men som nu spelar för Aros Basket efter ett fyra år långt uppehåll.

– Det är kul att få komma tillbaka. Jag har spelat sen jag var 11 år så basketen är mycket av min identitet. Att ta upp sporten igen är ett sätt för mig att få känna mig som mig själv, säger han.

Just nu provtränar han för att komma med i herrlaget som ska spela i Superettan kommande säsong.

– Först kommer jag att spela med division 2-laget men målet är att dyka upp i herrlaget under säsongen, jag behöver först hitta formen igen.

Om "En dunk för sommaren" säger Henrik att det är superkul.

Eldsjäl. Lotta Görling, Aros Basket, som jobbar ideellt för föreningen: Vi söker fler ledare och engagerade personer till klubben.
Eldsjäl. Lotta Görling, Aros Basket, som jobbar ideellt för föreningen: "Vi söker fler ledare och engagerade personer till klubben".

– Det är bra för ungdomar att kunna röra sig och hänga med varandra och det är bra att det är öppet för alla att testa på.

Kidsen är superhärliga. De kommer fram till mig och säger att ”jag vill gå till NBA, kan du hjälpa mig att fixa mitt skott?”. Då kan jag ge lite tips och tricks som jag skulle ha uppskattat att få av någon vuxen när jag var yngre.

Powered by Labrador CMS