SM-VECKAN

Marionetternas Elvira Johansson ska försvara sina två titlar från förra årets SM-vecka.

Dans. Mängder av stilar när dansmästare ska utses

Danssporten tar ut svängarna under SM-veckan med flera grenar. I vimlet finns ett stort hemmahopp. Vi har pratat med lokala arrangören Marionetterna.

Publicerad Senast uppdaterad

Dansklubben Marionetterna är en ideell förening som startade 1985. Idag har de cirka 20 ledare, 30 aktiva tävlingsdansare och är cirka 200 medlemmar. Marionetterna har danskurser för såväl barn som vuxna och även en tävlingsverksamhet. Föreningen håller till i sina egna lokaler på Erikslund.

Dans

Lokal förening: Dansklubben Marionetterna

Var: Mälarenergi arena

När: Lördag 29 juni 11.00–19.00, söndag 30 juni 10.00–21.00

Ordförande i föreningen Sandra Larsson berättar att de först inte förstod hur stor SM-veckan var.

– Det är jätteroligt att SM hålls här, det är en fantastisk möjlighet för hela staden men jag själv förstod nog inte från början hur stor den är, men det är ju verkligen en jätteapparat.

Marionetterna arrangerar tävlingar för flera grenar inom dansen som: standard, latin, tiodans, hiphop, disco, slowdance, modernt/lyrical jazz, british freestyle och performing arts show.

Hon säger att föreningen aldrig har arrangerat något så stort tidigare.

– Det känns absolut stressigt och tufft så här mot slutet men i grund och botten är det jätteroligt och en enorm erfarenhet!

Klubbens hemmahopp heter Elvira Johansson.

– Elvira ska försvara de två titlar hon vann på förra årets SM-vecka. Det ska bli jätteroligt.

Hon tävlar i tre olika grenar i år: Hiphop solo adult, Hiphop battle all styles adult 1 vs 1 som hon vann förra året. Nytt för i år är att hon också ställer upp i Hiphop battle all styles adult 2 vs 2 ihop med Maja Lyckebäck från ARTD, Art dance, Falköping. 

På Färjkajen har man även möjlighet att se SM i breaking, då tävlingar arrangerade av Västeråsföreningen Improve Your Groove äger rum. Tider för breakingen är torsdag 27 juni, kval: 10.00–13.00, final 18.10–19.00.

Powered by Labrador CMS