Seriestart. Förra säsongen fick VI-herrarna jubla mycket. Årets allsvenska säsong verkar också lovande. ”Vi är mycket bättre än ifjol vid samma tid”, säger tränaren Axel Morén (till höger).

Efter succésäsongen – nu laddar VI-herrarna om: ”Vi är mycket bättre i år”

Storartad säsong ifjol som kröntes med kvalspel till Handbollsligan. I kväll inleder VI-herrarna en ny allsvensk resa – och nya framgångar? ”Vi är mycket bättre i år”, säger tränaren Axel Morén.

Publicerad Senast uppdaterad

Förra säsongen överraskade VästeråsIrstas handbollsherrar alla, inklusive sig själva, och fick efter en fjärdeplats i serien kvala till Handbollsligan. Stopp mot ligalaget Karlskrona till slut för det unga laget.

Vilken boost gav förra årets framgångar?

– Det gav mycket boost, framför allt att vi tog den där kvalplatsen och visade att vi kunde stå upp bra mot ett ligalag. Även om vi förlorade i tre raka var två av de tre matcherna väldigt jämna och kunde ha gått åt vilket håll som helst. Det visar att vi inte är så långt ifrån den nivån, säger Axel Morén som nu går in på sin sjätte säsong som huvudtränare för laget.

Vi pratar inte så mycket resultatmål än. Vi vill bli bättre hela tiden. Och rent krasst så innebär det kvalplats igen

Hur är läget denna premiärdag?

– Det är bara bra. Det känns som att det kan bli en både inspirerande och intressant säsong.

Spelaromsättningen har inte varit stor, i grova drag tre spelare ut och tre in och några uppflyttade spelare från de egna leden. 

– Det gör att vi har kunnat starta säsongen på ett annat ställe än om vi hade varit tvungna att spela in ett nytt lag. Nu sitter samarbeten där sedan tidigare och det känns absolut som att vi är klart bättre nu jämfört med för ett år sedan.

Men ni kommer att ha andra ögon på er nu efter framgångarna förra säsongen?

– Så är det, det blir lite andra förväntningar utifrån och hur de andra lagen ser oss.

Är kval till högstaligan målet i är?

Nya spelare i VI

 Gabriel Snis, högernia från Silwing-Troja

Tobias Trommler, mittsexa från Sävehof (lån)

  Albin Lindblom, målvakt från Enköping

Viktor Johansson (egna leden)

Erik Strömstedt (egna leden)

Albin Sälling (egna leden)

– Vi pratar inte så mycket resultatmål än. Vi vill bli bättre hela tiden. Och rent krasst så innebär det kvalplats igen. Men det är alltid svårt att säga vad alla de andra lagen står, det är alltid stor omsättning på spelare i allsvenskan. 

– Än så länge är det bara nästa match som gäller, hur tråkigt det än låter. Men efter halva säsongen kanske vi kan sätta en målsättning, säger Axel Morén.

Hur har försäsongen varit?

– Vi har gjort flera bra prestationer. Bland annat gick vi till slutspel i svenska cupen och spelade jämnt med Alingsås på hemmaplan (förlust med endast en boll). 

Uppdatering: Premiärmatchen mot Tumba vann VI med komfortabla 30–24. 

Powered by Labrador CMS