Välbesökt årsmöte. Många var intresserade när Västerås Idrottsallians höll årsmöte. Foto: Ulf Nygren×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

”Idrottsalliansens betydelse är stor för föreningarna”

Västerås Idrottsallians har hållit årsmöte. Intresset var stort bland föreningarna med många närvarande. Jan Carlsson omvaldes som ordförande. – Vi har den viktiga uppgiften att föra föreningarnas talan i stadshuset, säger Carlsson.

Publicerad

Årsmötet besöktes av bland andra Anders Lerner, direktör för kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen Västerås stad, stadens idrottschef Stefan Brandberg och Hans Stergel, ordförande i Nämnden för idrott och friluftsliv.

– Vi har ett gott och viktigt samarbete med staden som vi tycker fungerar väldigt bra. Vi har samma synsätt på elit, motion och – framför allt – vad gäller att måna om ungdomarna i staden, säger Janne Carlsson.

Han går nu in på sitt femte år som ordförande för Västerås Idrottsallians. Till i år får Carlsson sällskap av två nya ordinarie styrelseledamöter i form av VSK Fotbolls tidigare ordförande Bengt-Åke Nilsson och VIK:s klubbchef Mats Brokvist.

Nya styrelsen i sin helhet: Jan Carlsson, Christina Liffner, Annika Enberg, Peter Bamberg, Birger Jonsson, Bengt-Åke Nilsson och Mats Brokvist. Suppleanter: Nils-Ove Andersson, Stefan Hagström och Peder Lönn.

Vilken är idrottsalliansens viktigaste uppgift?

– Att framföra de krav och önskemål som kommer från stadens föreningar. Det är viktigt att ha en samlad kraft som för föreningarnas talan i stadshuset.

Carlsson berättar att idrottsalliansen kvartalsmöten dit föreningarna har alla möjligheter att inkomma med de idéer och funderingar som kommit fram på deras styrelsemöten.

– Vi företräder både stora och små. Föreningarna behöver idrottsalliansen, den har funnits länge och fyller en viktig funktion.

De hetaste frågorna just nu?

– Det som är aktuellt är naturligtvis arenabyggandet. Vi vet att innebandy är klubbat och klart och kommer att börja byggas i år, vilket är väldigt glädjande. Nästa sak att ta upp på agendan är vad som händer med Arosvallen och de som huserar där, bland annat friidrotten och amerikansk fotboll.

Powered by Labrador CMS