Well done! Alicia Brännback gjorde en stark insats i London Open och slutade fin trea.

Ny internationell framgång för Brännback: ”Magiskt”

Europas största tävling. Då slog Västerås taekwondoprofil Alicia Brännback till med en ny toppinsats. ”Den här medaljen var nästan lika härlig som EM-bronset förra året”, säger 23-åringen.

Publicerad Senast uppdaterad

Västerås Taekwondoklubbs Alicia Brännback bekräftade formen på stora London Open Championships, med 500 deltagare från 25 nationer som gjorde upp om medaljerna. Västeråshoppet ställdes mot ett rekordstort startfält då hela 64 damer ville vara med och tampas om medaljer i taekwondons tekniska gren Poomsae, bland annat flertalet europamästare och världsettan från Danmark. 

Alicia Brännback, med ett färskt guld från Lohja Open i Finland, gick enkelt vidare från den preliminära omgången som tvåa. I semifinalen satt det nästan lika bra och Västeråstjejen gick vidare som trea in i finalen. Väl där lottades hon som sista startande av topp åtta och trycket i hallen var högt. Damernas matta var den sista att bli klar för dagen så all fokus låg på tävlingens åtta bästa tjejer. Efter två stensäkra mönster så stod det klart att bronset skulle med hem till Västerås. Guldet, som så ofta tidigare, till sportens suverän Eva Sandersen från Danmark. 

Så här säger Alicia Brännback själv i ett mejl till redaktionen om sin insats:

”Den här medaljen var nästan lika härlig som EM-bronset förra året. Jag har haft det tufft med skador under våren och dessutom försökt balansera satsningen mot VM med studier på KI i Stockholm. Att få med sig ett brons från Europas största tävling är magiskt!".

För Brännback väntar nu närmast Danish Open, där hon åker ner som coach med ett stort lag innan säsongens sista tävling Austrian Open i slutet av juni. 

Västerås TDK med coacherna William och Oliver som flankerar klubbens alla nöjda medaljörer.

Samtidigt skördade henens klubbkamrater stora framgångar hemma i Sverige och klassiska Lomma Cup i Skåne. Det är en av Europas äldsta tävlingar som varje år lockar närmare 700 deltagare i sparring och mönster. På plats för Västerås Taekwondoklubb fanns ett starkt lag med allt från elit till debutanter. 

Utdelningen blev maximal – sex startande och sex medaljer efter starka insatser. Bäst gick det för Tintin Bergman, med internationella meriter, som säkrade guld i sin viktklass. 

Coach William Vikström:

"Vi har ett ungt lagt men med ett fantastiskt driv framåt. De erfarna i laget stöttar och hjälper debutanterna och utöver fina resultat så är det gemenskapen och glädjen kring sporten som verkligen lyfter oss!”.

Powered by Labrador CMS