SM-vinnare. Linnea Björk från Västerås toppar Sverigerankingen i padel för damer och är nu även svensk mästare.

Västeråsaren Linnea Björk svensk mästare i padel

Västerås har fått en svensk mästare i padel. Linnea Björk vann på söndagseftermiddagen i par med Amanda Girdo den tv-sända SM-finalen i Norrköping mot regerande mästarna. ”Det känns helt magiskt”, säger Björk till Västerås Tidning.

Publicerad Senast uppdaterad

I maj berättade Västerås Tidning om den tidigare tennisspelaren Linnea Björks kometkarriär i padel.

Då hade hon efter lite drygt två års satsning precis klivit högst upp på den svenska rankinglistan som främsta damspelare i landet.

”Ja, det har gått extremt fort. Men det visar att om man som person är målmedveten och målinriktad så går det. Det är nog ett personlighetsdrag jag har, det är samma sak i mitt civila arbete”, sa Linnea Björk då.

Framgångssagan har fortsatt sedan dess. Med sin partner, spanjorskan Carla Rodriguez Sanchez, har västeråsaren fyra raka segrar på den svenska padeltouren, SPT. 

Och nu kan 26-åringen även för första gången titulera sig svensk mästare efter ett silver ifjol.

Framgången kom tillsammans med skånskan Amanda Girdo, som har två SM-guld sedan tidigare. 

På andra sidan nät i finalen stod regerande mästarparet Sofia Arvidsson (som med sina fyra guld har flest i SM-historien) och Ida Jarlskog, paret som slog ut dubbla SM-vinnaren och västeråsaren Baharak Soleymani i par med Ajla Behram i semifinalen.

Det kommer nog ta några dagar att landa i allt. Ett SM-guld kommer man alltid att bära med sig

Förstaseedade Björk/Girdo rivstartade finalen och gick snabbt fram till en 4–0-ledning i Norrköping Padelcenter. 6–2 i första set till slut.

Det andra setet inleddes jämnare, men sedan tog Björk/Girdo över fullständigt och var till slut överlägsna efter glimrande spel. Slutsiffrorna fastställdes till 6–2, 6–1

Sverigeeettan Linnea Björk, som representerar Aros Padel Club, har därmed tagit hem sitt första SM-tecken. 

I en kommentar till Västerås Tidning säger hon:

”Det känns helt magiskt. Jag är så glad över detta och väldigt stolt över att vi lyckades hantera alla känslor och spela vår bästa padel i finalen. Det kommer nog ta några dagar att landa i allt. Ett SM-guld kommer man alltid att bära med sig”. 

Amanda Girdo och Linnea Björk jublar efter att matchbollen slagits in i dagens SM-final.
Powered by Labrador CMS