SM-vinnare. Jesper Forsberg Zels under helgens SM-tävlingar i Stenungsund och med den glimrande medaljen efter att guldet var säkrat.

Västeråsaren svensk mästare i brasiliansk jiu-jitsu: ”Obeskrivligt” 

Två silver tidigare. Med en vilja av stål gick västeråsaren Jesper Forsberg Zels denna gång hela vägen till SM-guldet i brasiliansk jiu-jitsu. 

Publicerad

Det var i lördags under SM-tävlingarna i Stenungsund som Jesper Forsberg Zels från Västeråsklubben 021 Grappling – där han även är ordförande och en av huvudinstruktörerna – fick till sin efterlängtade fullträff.

Jag tänkte att han får slita av den. Jag ska fan vinna idag

”Det är fjärde gången jag ställer upp i SM. Jag har två silver sen tidigare. Kroppen kändes bra och energin var på topp”, skriver han i ett mejl till redaktionen.

Och fortsätter: 

”Jag kände till dom flesta i min grupp och visste att dom är tuffa, men det kändes som min dag. Vid ett tillfälle i finalen så satt jag fast i ett tajt fotlås, men vägrade klappa och ge upp. Jag tänkte att han får slita av den. Jag ska fan vinna idag”.

Han berättar att det är många träningstimmar som nu äntligen ger resultat i form av ett SM-guld, i klassen herrar -64 kg.

”Det känns helt obeskrivligt fantastiskt”. 

021 Grappling hade totalt fyra medlemmar på plats i Tjörnbro Arena i Stenungsund i lördags. 

Simon Granath och Tony Blessander hade tuffa matcher, kämpade bra men gick inte hela vägen fram till pallplats den här gången. 

Däremot lyckades Freja Lannefors, som tvingades gå upp två viktklasser för att få någon motståndare, att knipa silvret. 

”Jag är så galet stolt över alla mina elever och träningskompisar som tävlade idag. Jag ser en klar utveckling i deras teknik och det är så imponerande att se att dom lyckas ta med sig det dom gör i träning till tävling”, säger Jesper Forsberg Zels.

Nu ställer klubben in siktet på Nordic Open i oktober och VM i Abu Dhabi i november.

Powered by Labrador CMS