I slag. Frösåkergolfaren Benjamin Hjort är ett steg närmare DP World Tour efter att ha avancerat till steg 2.

Västeråsgolfaren ett steg närmare Europatouren: ”Extremt skönt”

Frösåkergolfaren Benjamin Hjorts framgångsrika säsong fortsätter. Nu har han tagit det första viktiga steget i det tuffa kvalspelet för att lyckats ta en plats på DP World Tour till nästa säsong.

Publicerad

Vi skrev om Benjamin Hjort redan i april efter hans seger på Nordic Golf League. Om efternamnet klingar bekant så är 27-åringens mycket riktigt släkt med förre världsspelaren Mimmi Hjort, som för övrigt gav honom sin första golfklubba i doppresent.

Nu gör han sin bästa säsong i karriären. 

Ett av målen med säsongen är att lyckas ta sig vidare i den tuffa kvalskolan till DP World Tour – i folkmun fortfarande mer känd som Europatouren.

Procentuellt sett är den första rundan den allra tuffaste – endast 20 spelare av 110 gick vidare. 

I nästa steg, i början av november i Spanien, är det 25 spelare av 75 som tar sig vidare till finalsteget.

– Så procentuellt sätt är det ju större chans, samtidigt är det ju såklart bättre spelare med nu.

Hur känns det att du lyckades ta dig vidare? 

– Extremt skönt att ha lyckats med det. Jag gick vidare till steg 2 även förra året och var bara två slag två slag från att ta mig till slutkvalet, berättar Benjamin Hjort från Barsebäck där han spelar en av de sista tävlingarna för säsongen på hans hemmatour Nordic Golf League. 

Där ligger också säsongens andra stora mål – att lyckas bli en av de fem som får spelrättigheter till Challenge Tour (den under Europatouren) nästa år. 

– Jag har satt upp tuffa mål. Men det blir en utmaning något att jobba för. 

Efter den tidiga segern på säsongen har han fortsatt spela ett stabilt spel och plockat fina placeringar vilket gör att han är topp 20 på rankingen inför de tre sista slutspelstävlingarna.

– ”Problemet” är egentligen att jag har varit alldeles för stabil. Jag har gjort för många ”okej”-tävlingar och inte skjutit tillräckligt låga scorer.

Vad krävs för att lyckas i avslutningen? 

– Jag behöver spela väldigt bra och förmodligen vinna minst en tävling.

Powered by Labrador CMS