Grönvit pangstart. VSK:s bandydamer fick bästa tänkbara start på elitseriesäsongen via odiskutabla 11–0 hemma mot Mölndal på lördagseftermiddagen.

VSK-damerna rivstartade elitserien – mål efter 26 sekunder och storseger

Snacka om att rivstarta säsongen. VSK:s bandydamer behövde bara 26 sekunder på sig för att göra mål i elitseriepremiären hemma mot Mölndal. Sen rullade det på fram till slutliga 11–0 denna lördagseftermiddag i ABB Arena Syd. Herrarna spelade 6–6 borta mot Vänersborg i sin premiär.

Publicerad Senast uppdaterad

Det var Thea Öhlin, som till den här säsongen är uppflyttad till damlaget på heltid, som blev VSK:s första målskytt i elitserien den här säsongen.

Och 18-åringen var inte färdig där. Hon utökade även den grönvita ledningen 20 minuter senare. Strax efter spädde Edit Ljung på till 3–0 efter en hörna och samma Ljung grejade sedan spiken i Mölndalskistan med att på egen hand göra 4–0.

Hela 11–0 till slut sedan kapten Charlotte Selbekk avslutat VSK:s målfyrverkeri med två sena mål och alltså gav sitt lag en perfekt start på elitseriesäsongen.

VSK har visat storform under försäsongen och vann för två veckor svenska cupen – den tredje titeln sedan 2019 – efter att besegrat senaste fyra årens svenska mästare Villa Lidköping i finalen.

Nästa uppgift är Hammarby på bortais 9 november.

VSK-herrarna spelade i sin premiär senare ikväll oavgjort, 6–6, i en svängig tillställning borta mot Vänersborg där grönvitt hade ledningen med 5–3 en bit in i andra halvlek. Målskyttar: Martin Landström 2, Christoffer Fagerström, Emil Juhlén, Tobias Nyberg och Robin Andersson.

Hemmapremiär i ABB Arena Syd redan på tisdag när nykomlingen Ljusdal gästar.