Marknadschefen Max Holm och ordföranden Jakop Yildiz ser fram emot en spännande nysatsning för Syrianska IF. Foto: Jonas Bergkvist

Syrianska IF vill tillbaka till rötterna

Vallbyklubben Syrianska IF Kerburan gör en nystart. Efter nedflyttningen till fotbollsfyran förra säsongen är det full satsning framåt igen – på bred front. – Vi vill tillbaka till rötterna igen med en starkare organisation, säger ordföranden Jakop Yildiz.

Publicerad

Jag känner att vi håller på att få ihop ett bra lagbygge i hela föreningen. Det här kommer att bli riktigt bra

Syrianska gjorde en hisnande resa från division 6 till norrettan på tio år.

Kulmen nåddes 2010 med en tredjeplats i landets tredje högsta serie och ett imponerande publikrekord i derbyt mot VSK på 6 441 personer.

Men någonstans längs vägen tappade klubben sin själ och bredden med en tidigare blomstrande ungdomsverksamhet vissnade år för år.

– Våra grundvärderingar glömdes bort. Det blev för mycket fokus på a-laget, säger Jakop Yildiz.

Han tillträdde som ordförande i Syrianska IF Kerburan under förra året.

Med en klar och tydlig vision av vad han ville med klubben i sitt hjärta:

– Att ta tillbaka Syrianska till vad vi var en gång i tiden. Tillbaka till rötterna, hitta den familjära vi-känslan igen.

Det ska göras med hjälp av en femårsplan i ryggen.

– Det gäller att bygga en stark organisation och framför allt att få igång hela ungdomsverksamheten igen.

Helt tydligt har signalerna om Syrianskas nystart nått ut till gamla trotjänare.

En hel rad hemvändare kan räknas in till den här säsongen – både på planen och vid sidan.

En rödgul profil som sticker ut är Sivan Assad. Med många år som spelare kliver han nu in i rollen att utveckla a-lagets målvakter.

– När Sivan hörde om våra nya visioner tvekade han aldrig, säger Jakop Yildiz.

En ny huvudtränare till a-laget kan också räknas in. Rutinerade Kolbäcksbon Kjell Sillén, med bland annat allsvenska meriter i sitt välpackade bagage.

– Kjell kommer även att hjälpa till med ungdomsverksamheten, vilket känns väldigt bra.

Kommunen jobbar med att fräscha till runt Wenströmska IP, dessutom kommer en efterlängtad ny konstgräsmatta att läggas i maj. ”Vi har en god kontakt med kommunen och de gör bra satsningar här”, säger Syrianskas ordförande Jakop Yildiz. Foto: Jonas Bergkvist

En annan viktig del för att bygga upp vi-känslan är att Syrianska flyttat hem till Vallby och Wenströmska IP igen, där allting en gång började för snart 45 år sedan.

– Det känns viktigt. Positivt också att kommunen, som jag tycker vi har en väldigt god kontakt med, har lovat en ny konstgräsmatta i maj. Hela IP kommer att fräschas till, det är en bra satsning kommunen gör.

En seriös satsning görs även på marknadssidan i Syrianska IF där nu västeråsaren Max Holm, med erfarenhet från höga positioner inom både fotbollskometen Café Opera och VSK, kliver in i föreningen.

– Jag gör det här framför allt för att jag älskar fotboll. Jag kommer att leda en marknadsgrupp med omkring fyra personer. Vårt mål är att ta kontakt med både gamla partners och nya. På sikt när coronan lagt sig vill vi kunna erbjuda festligheter runt matcherna igen med grillning och lite underhållning. Familjerna ska tycka att det är kul att gå på fotboll igen, och inte bara för fotbollens skull.

Jakop Yildiz ser fram emot den kommande säsongen och de ny-(gamla) vindarna som blåser i föreningen.

– Det känns absolut bra. Jag känner att vi håller på att få ihop ett bra lagbygge i hela föreningen. Det här kommer att bli riktigt bra, avslutar Syrianskas ordförande.

Syrianska IF Kerburan

Om: Bildades 1977 och har spelat fyra säsonger i division 1 (2009-12). Har även spelat åtta säsonger i division 2. Säsongen 2017 kom Västeråsklubben sist i division 2 och förra säsongen blev man nedflyttade från division 3 och spelar i år för första gången på 19 år i div 4.

Hemmaplan: Wenströmska IP.

Sociala medier: FB: syrianskaif. Instagram @syrianskaif

A-lag: Division 4 Västmanland

Tränare: Kjell Sillén, ny

Sportchef: Leon Kedevik, ny.

Övrigt: Flera gamla spelare har vänt ”hemåt” inför säsongen, spelartruppen är inte helt klart än.

Powered by Labrador CMS