Bild från ett tidigare uppträdande.

Anrika Västeråskören bjuder på schlagershow inför Mello-festen

I början av nästa år gör Melodifestivalen ett efterlängtat stopp i Västerås med förväntad Mello-feber i stan. Kören IngelaVocalis värmer upp västeråsarna med en festlig schlagershow och utlovar glitter, glamour och musikglädje.

Publicerad

Den 26 oktober intar kören Konserthusets foajé med en färgsprakande och festlig show med svenska hits som alla känner igen.

– Det blir glitter och glamour, Carolamedley, Abba-låtar och andra kända schlagers som publiken inbjuds att sjunga med och dansa till. Det kommer att vara både solister, grupper ur kören och ett duktigt kompband under ledning av Micke Winterqvist som förhöjer stämningen, säger Ingela Johnsdotter Omnell som är körledare för IngelaVocalis.

Kören är en av Västerås äldsta. Grundad 1947, då under namnet Aseakören. Senare bytte kören namn till ABB-kören och sedan 2020 bytte kören namn till IngelaVocalis.

– Vi syns och märks i stan regelbundet med konserter i kyrkor, på Konserthuset och kanske framförallt på Valborg. Vi är en aktiv kör som varierar vårt program år efter år, säger körledaren.

”Pärmarna är i vägen”

Idag har kören omkring 55 medlemmar och består av både män och kvinnor i varierande åldrar.

– Vi satsar på att sjunga utantill, vi tycker att pärmarna är i vägen när vi vill nå ut till vår publik, säger Ingela Johnsdotter Omnell och får medhåll av Philippa Nordmark som är ordförande:

– Det är viktigt att förmedla musiken på ett sätt så att den som lyssnar blir berörd av både sången och texten, så det jobbar vi mycket med.

Senast kören bjöd på schlagershow var 2016 och nu föll det väl ut med att Västerås är en av städerna som arrangerar en deltävling i nästa års Mello.

– Det var ett himla flyt, det måste vi säga, säger Ingela.

– Det känns jättejätteroligt, det blir en chans att tagga igång västeråsarna med det här, säger Philippa.

Tillsammans med publiken

I samband med konserten den 26 oktober finns det möjlighet att köpa både mat och dryck på konserthuset och publiken skapar showen tillsammans med kören.

– Det blir stående publik vilket gör att vi är nära. Det ska vara glädje, fest och dans, säger Philippa.

– Det är inte ”dom och vi” utan vi tillsammans som gör det här, säger Ingela.

Biljetter finns att köpa på körens hemsida samt vid entrén en timme före showen.

Powered by Labrador CMS