Arbetet närmar sig ett slut – dags för topfinish på Malmabergsgatan

I juli lades det första asfaltlagret på Malmabergsgatan, nu är det dags för asfaltering nummer två och linjemålning.

Publicerad

– Det är äntligen dags för topfinish på Malmabergsgatan, säger Jenny Holmberg, pressansvarig på Mälarenergi, i ett pressmeddelande.

Det första asfaltlagret, som lades i somras, har en bärande funktion och grov struktur. Västerås stad vill att det ska gå ett visst antal veckor mellan den första och den andra asfalteringen, för att undvika sättningsskador. Nu har dessa veckor passerat.

Arbetet med att ge Malmabergsgatan det sista och översta asfaltslagret, alltså toppbeläggningen, startar vecka 43 och förväntas vara klart vecka 44. Insatsen är uppdelad i två steg: fräsning av befintlig asfalt och asfaltering. Fräsningen görs för att få till en plan och fin yta inför asfalteringen.

– När asfalteringen drar igång kommer vi ha flaggvakter på plats som dirigerar trafiken. Arbetet sker i olika körfält för att göra det möjligt för trafik att passera, men framkomligheten blir klart begränsad. Om möjligt är det bra att välja en annan väg, säger Jenny Holmberg.

När asfalten svalnat är det dags för topfinish i form av linjemålning, målning av övergångsställen och ny bussfil – och trafikljusen kopplas in och tas i bruk.

Powered by Labrador CMS