På Fritidsbanken finns det bland annat en mängd pjäxor i olika storlekar.

Fritidsbanken är ett bra alternativ för aktiva höstlovsfirare

Höstlovet närmar sig och idrottssäsongen håller på att skifta från sommar till vinter. Istället för att köpa utrustning till olika sporter och aktiviteter kan man låna på Fritidsbanken.

Publicerad

Fritidsbanken Sverige är en ideell, nationell förening som lånar ut sport- och friluftsutrustning gratis till alla, oavsett ålder. I Västerås är det Västerås stad som driver Fritidsbanken. Man lånar ut och tar emot allt från skidor och skridskor till fotbollar och tält. Utrustningen kan lämnas in till Fritidsbanken på Bäckby Torg under ordinarie öppettider, skriver Västerås stad i ett pressmeddelande.

– Vi vill göra det enkelt för alla att vara aktiva och ha roligt, oavsett ekonomiska förutsättningar. Genom att lämna in utrustning som inte längre används, kan vi tillsammans skapa en mer hållbar och inkluderande fritid för alla, säger Anna Meissner, verksamhetsansvarig på Fritidsbanken i Västerås.

Fritidsbanken är öppen varje helgfri måndag till fredag 9.30–16.00 med extraöppet till 19.00 på måndagar och onsdagar. Öppettiderna för inlämning och återlämning är desamma som för utlåning. Lånetiden är 14 dagar. Tanken är att man enkelt ska kunna prova på olika fritidsaktiviteter utan att det kostar något.

Under höstlovet arrangerar Fritidsbanken prova på-aktiviteter på Bäckby torg, torsdagen den 31 oktober klockan 16–19, tillsammans med flera av Västerås stads verksamheter, RF-SISU Västmanland och Mimer.

Powered by Labrador CMS